Probele olimpice de triatlon – feminin şi masculin –vor putea avea loc, miercuri, după ce testele au arătat că râul Sena este suficient de curat pentru competiţie, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Această decizie a fost luată ca urmare a temerilor că triatlonul masculin ar putea avea aceeaşi soartă ca şi cel de marţi, care a fost amânat din cauza calităţii apei din Sena.

Organizatorii declaraseră anterior că evenimentele au doar 60% şanse de a continua.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Rezultatele ultimelor analize ale apei, primite miercuri la ora 03:20, au fost considerate conforme de către World Triathlon.

La proba masculină de triatlon urmează să participe şi reprezentantul României, Felix Duchampt.

Desfăşurarea evenimentului înlătură îngrijorările anterioare cu privire la faptul că ar fi trebuit să se desfăşoare ca un duatlon - doar cu înot şi ciclism - ca ultimă soluţie.

Calitatea Senei este testată zilnic, ploile abundente din ultima perioadă făcând ca râul să fie prea murdar pentru competiţie.

La începutul jocurilor, antrenamentele de înot au fost anulate din cauza calităţii apei, însă organizatorii erau încrezători că probele de triatlon se vor desfăşura conform programului.

Ce s-a întâmplat cu Sena?

În fiecare zi se efectuează teste privind calitatea apei din Sena, care va găzdui, de asemenea, triatlonul ştafetă mixt pe 5 august, maratonul olimpic de înot pe 8 şi 9 august şi proba de para-triatlon de la Jocurile Paralimpice, care începe pe 28 august.

Înotul în râu a fost interzis timp de peste 100 de ani din cauza nivelului ridicat de poluare şi a riscului de îmbolnăvire, însă autorităţile franceze au investit masiv pentru a face Sena înotabilă, ca parte a moştenirii lăsate de Jocuri.

Organizatorii au declarat că aproximativ 1,4 miliarde de euro (1,2 miliarde de lire sterline) au fost cheltuite într-un proiect de regenerare pentru a face Sena sigură.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a înotat recent în râu pentru a evidenţia eforturile de curăţare care au fost întreprinse şi, la începutul acestei luni, testele au arătat că râul era suficient de curat pentru înot.

Cu toate acestea, ploile abundente de vineri şi sâmbătă din Paris au dus la scăderea calităţii apei.

Miercuri dimineaţă sunt prognozate ploi torenţiale, după ce marţi au fost prognozate temperaturi ridicate de până la 35 de grade Celsius.

În prezent, Franţa se află în urma scorului mediu al Uniunii Europene pentru condiţii de calitate superioară a apei pentru scăldat.

În perioada 17-23 iulie, datele au arătat că râul care disecă capitala franceză a fost potrivit pentru înot în şase zile din şapte.

Încă din iunie, nivelurile de E coli erau de 10 ori mai mari decât nivelul acceptabil impus de federaţiile sportive.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.