Prin victoria prin ippon în finala cu sud-coreeanul Minjong Kim, judoka Teddy Riner a cucerit al treilea său titlu olimpic individual la categoria +100 kg, devenind şi mai mult o legendă în sportul său.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Cu misiunea de a reveni în vârful olimpismului la opt ani după ultimul său titlu (în 2016, la Rio), Teddy Riner, în vârstă de 35 de ani, a cucerit, vineri, al patrulea titlu olimpic, al treilea ca individual.

În finală, francezul l-a dominat pe sud-coreeanul Minjong Kim graţie unui ippon spectaculos cu 16 secunde înainte de finalul meciului.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Portdrapel al echipei Franţei la Jocurile Olimpice de la Rio în 2016 şi ultimul purtător de torţă alături de Marie-José Pérec la ceremonia de deschidere a acestor Jocuri la Paris în urmă cu o săptămână, Riner şi-a asumt statutul de lider al echipei olimpice franceze şi a reuşit să devină din nou campion, pe teren propriu.

Riner devine cel mai medaliat luptător din istoria judo-ului olimpic, cu şase distincţii, la cinci ediţii din 2008 încoace. El a câştigat aurul pe echipe în urmă cu trei ani, pe lângă cele cinci medalii individuale, inclusiv bronz în 2008 şi 2021, precum şi titluri în 2012, 2016 şi acum 2024.

De asemenea, el a devenit prima persoană care a completat hat-trick-ul olimpic la categoria regină, adică la +100 kg. .

Înainte de el, doar japonezul Tadahiro Nomura, la categoria uşoară, reuşise această performanţă (1996, 2000, 2004).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.