Naţionala de handbal feminin a Norvegiei a câştigat, sâmbătă, medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris, a treia din palmares, după ce a învins în finală reprezentativa Franţei, scor 29-21 (15-13). Franţa, campioană olimpică la Tokyo, şi-a dublat astfel argintul din 2016.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din lotul Franţei pentru finala cu Norvegia au făcut parte şi actuale sau foste handbaliste din Liga Naţională: Alicia Toublanc, noua extremă dreapta a SCM Râmnicu Vâlcea (1 gol), alături de jucătoare care au evoluat până în această vară în prima ligă din România - Orlane Kanor (5, Rapid Bucureşti), Laura Flippes (3) şi portarul Laura Glauser (9 parade, CSM Bucureşti).

Din echipa Norvegiei a făcut parte şi extrema Camilla Herrem (3), fostă la HCM Baia Mare în urmă cu 10 ani.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

În semifinale, Franţa a dispus în prelungiri de Suedia, cu 31-28, iar Norvegia a învins Danemarca, scor 25-21.

Medalia de bronz a revenit, tot sâmbătă, reprezentativei Danemarcei, scor 30-25 cu Suedia. Trei jucătoare de la CSM Bucureşti au fost pe teren – extremele Emma Friis (4) şi Trine Østergaard (4), pentru Danemarca, respectiv portarul Evelina Eriksson (9 parade), pentru Suedia.

Franţa a câştigat titlul olimpic la Tokyo şi mai are în palmares şi medalia de argint la ediţia JO din 2016. La rândul său, Norvegia, ajunge la a treia medalie de aur, după cele din 2008 şi 2012, iar în palmares mai are două de argint (1988, 1992) şi trei de bronz (2000, 2016, 2020).

România a ratat calificarea la ultimele două ediţii ale Jocurilor Olimpice, iar în 2016 s-a clasat pe locul 9. Anterior, are două locuri 7, în 2000 şi 2008, iar cea mai bună clasare datează din 1976 – locul 4.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.