Gimnasta italiană Alice D'Amato a câştigat medalia de aur la bârnă, la Jocurile Olimpice de la Paris, şi i-a dedicat-o surorii sale gemene, Asia, accidentată şi care nu a putut fi prezentă la competiţia din capitala Franţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Calificarea în finală a fost deja extraordinară. Să mă aflu în această competiţie cu Rebeca (Andrade) şi Simone (Biles) mi-a dat frisoane", a declarat sportiva italiană.

Nu era chiar o spectatoare, dar trăia mai degrabă un vis decât o finală. Şi totuşi, avusese nişte Jocuri solide (locul 4 la individual, locul 5 la paralele). Dar nu era de aşteptat să se descurce bine la bârnă. Însă nimic nu a mers conform planului. Pentru că acestea sunt Jocurile. Pentru că aceasta este gimnastica.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Favoritele, inclusiv Biles, au făcut toate greşeli, cu excepţia lui Alice. Fără îndoială, contextul acestei finale a jucat un rol. Biles începea să obosească, iar competiţia s-a desfăşurat într-o linişte care le-a derutat pe protagoniste. "Finala la bârnă este întotdeauna mai stresantă", a explicat americanca, "dar acolo a fost o mare linişte. "De obicei, există întotdeauna un zgomot de fond... Nu ne-a plăcut liniştea", a spus Biles.

"A făcut situaţia stresantă", s-a aventurat Alice. Aşa că nu s-a auzit niciun sunet când ea a urcat pe bârnă, după ce mai multe concurente căzuseră deja." Am încercat să nu mă gândesc, doar să-mi execut mişcarea cât mai curat posibil"., a completat ea.

Şi tocmai asta îi va oferi titlul olimpic, pe care îl va asocia imediat cu sora ei geamănă, Asia. Ele au împărţit totul încă din copilărie, gimnastica fiind principala lor pasiune. Amândouă ar fi trebuit să fie acolo purtând tricourile Italiei. Dar în  2 mai, în timpul concursului individual de la Campionatele Europene de la Rimini, Asia şi-a rupt ligamentele încrucişate ale genunchiului la o diagonală la sol. Alice d'Amato se afla atunci la paralele. Şi-a văzut sora trecând, dusă pe braţe de staff. Visul lor olimpic de o viaţă fusese spulberat. În lacrimi, tânăra s-a dus la paralele. Plângând, ea a câştigat medalia de argint. Două luni mai târziu, pentru ea se intona Fratelli d'Italia.

"Am concurat pentru mine şi pentru sora mea", a spus Alice.

 

În finala de la bârnă, după ce a căzut de două ori, Sabrina Voinea a ocupat locul 8.

Asia a postat un mesaj pe Instagram pentru sora ei în care spune că Alice merita cu prisosinţă medalia de aur şi îi transmite că tatăl lor, decedat în noiembrie 2022, cu siguranţă ar fi fost mândru de ea.

"Ce pot spune...când eram fetiţe am visat să ajungem în acest punct...în ciuda tuturor momentelor grele prin care am trecut ai reuşit să dai ce e mai bun din tine. Acum poţi să o strigi cu voce tare, EŞTI CAMPIOANĂ OLIMPICĂ!!! Şi nu mai am cuvinte să descriu ce eşti şi ce ai făcut! Sunt atât de mândră de tine. Îţi mulţumesc pentru că m-ai lăsat să trăiesc aceste emoţii care nu pot fi descrise!!! Ai reuşit, am reuşit.... MAMA şi cu siguranţă şi TATA sunt şi vor fi mereu mândri de tine şi de noi!!! Mulţumesc surioara mea, te iubesc", a scris Asia pe Instagram.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.