Naţionala de baschet masculin a Serbiei a câştigat, sâmbătă, medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a învins în finala mică Germania, campioana mondială en-titre. Pentru medalia de aur vor lupta, tot sâmbătă, SUA şi Franţa, într-o reeditare a confruntării de la ediţia trecută a Jocurilor Olimpice. La feminin se vor duela tot SUA şi Franţa, o premieră pentru gazdele JO să dispute ambele finale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Serbia s-a impus în faţa campioanei mondiale Germania cu scorul de 93-83 (46-38), iar MVP-ul partidei a fost sârbul Nikola Jokic, care a încheiat în ”triple-double” – 19 puncte, 12 recuperări, 11 pase decisive.

În semifinale, Franţa a dispus de Germania, cu 73-69, iar echipa SUA a învins greu Serbia, cu 95-91.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Tot sâmbătă va avea loc finala pentru titlul olimpic, între Franţa – SUA.

Deţinătoarea titlului olimpic este echipa SUA, după 87-82 cu Franţa în finala de la Tokyo. Americanii au în palmares 16 titluri olimpice, o medalie de argint şi două de bronz.

În competiţia feminină, pentru titlul olimpic se vor lupta, duminică, tot SUA şi Franţa. În semifinale, SUA au învins Australia, cu 85-69, iar Franţa a depăşit Belgia, cu 81-75, după prelungiri.

Este o premieră în turneul olimpic de baschet pentru Franţa, care va juca finala şi la feminin şi la masculin.

Deţinătoarea titlului olimpic este echipa SUA, care a câştigat 9 titluri olimpice, începând cu anul 1984 şi este favorită la câştigarea celei de-a zecea medalii de aur din palmares. Supremaţia SUA a fost întreruptă doar în 1992, când au obţinut medalia de bronz.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.