Suedezul Armand Duplantis, campion olimpic la săritura cu prăjina cu nou record mondial, l-a imitat, în timpul finalei de luni seară, de pe Stade de France, pe tiristul turc Yusuf Dikec, care a cucerit lumea prin atitudinea sa lejeră şi insolită în timpul probelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Duplantis şi-a pus mâna stângă în şort, iar cu dreapta a mimat că trage. Astfel, fenomenul suedez a reprodus gestul trăgătorului turc Yusuf Dikec - prezent la Jocurile Olimpice - care s-a făcut remarcat trăgând fără cască, fără căşti şi, mai ales, cu mâna stângă în buzunar.

 

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Acest lucru i-a plăcut lui Yusuf Dikec, care l-a felicitat pe suedez pentru performanţă sa istorică.

Suedezul Armand Duplantis şi-a păstrat titlul olimpic la săritura cu prăjina câştigat la Tokyo în 2021, şi a stabilit un record mondial, cu 6.25 metri, luni seară, la Paris.

El şi-a asigurat mai întâi titlul cu o săritură de 6.00 metri la prima încercare. Apoi a sărit 6,10 m, un nou record olimpic, tot din prima încercare. Şi a profitat de ocazie pentru a doborî recordul mondial cu o săritură de 6,25 m, cu un centimetru mai mare decât precedenta sa cea mai bună performanţă, care datează din 20 aprilie, la reuniunea Diamond League de la Xiamen (China).

 

Duplantis (24 de ani) a fost singurul concurent care a trecut de 6 m în finală. Alături de el pe podium s-au aflat americanul Sam Kendricks, al doilea cu 5,95 m, şi grecul Emmanouil Karalis, al treilea cu 5,90 m.

 

 

Congratulations Duplantis  pic.twitter.com/VgtsuBC43L

— Yusuf Dikec (@yusufdikec) August 5, 2024
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.