Americanul Nyjah Huston, care a câştigat medalia de bronz la skateboarding la 29 iulie, a postat o fotografie pe Instagram în care arată că medalia pare să se fi degradat semnificativ, suprafaţa părând ruginită, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Bun, deci aceste medalii olimpice arată grozav atunci când sunt noi, dar după ce le-am lăsat să stea puţin pe pielea mea cu puţină transpiraţie şi apoi mi-am lăsat prietenii să le poarte în weekend, se pare că nu sunt la fel de calitative cum ai crede", a spus el. "Adică uită-te la chestia aia. Arată rău. Chiar şi partea din faţă. Începe să se ciobească un pic. Aşa că da, nu ştiu, poate că trebuie să fie mărită un pic calitatea", a declarat Nyjah Huston.

Huston a adăugat într-o altă postare că "medalia arată de parcă ar fi mers la război".

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Medaliile Paris 2024 conţin o fărâmă din Turnul Eiffel în semn de recunoaştere a oraşului gazdă, însă componenţa exactă a medaliilor variază de la o olimpiadă la alta. Medaliile de aur sunt de fapt în cea mai mare parte din argint cu un strat de aur. Medaliile din bronz sunt de obicei un amestec de cupru, staniu şi un aliaj de zinc. Bronzul se combină cu oxigenul din aer dacă nu este protejat, formând o patină matuită care ar explica deteriorarea medaliei lui Huston. Viteza cu care bronzul se degradează depinde de proporţia metalelor din aliaj, deşi metalele mai ieftine accelerează adesea procesul.

"Ca orice aliaj obişnuit, expunerea la umiditate va duce la degradare. Dar existenţa unui aliaj cu metale ieftine va cataliza procesul", a declarat Neeraj Gupta, un sculptor, pentru Indian Express.

Un purtător de cuvânt al Paris 2024 a declarat pentru Time că sportivii vor primi alte medalii pentru orice medalii deteriorate.

"Paris 2024 este conştient de un raport social media de la un atlet a cărui medalie prezintă deteriorări la câteva zile după ce a fost acordată", a declarat purtătorul de cuvânt. "Paris 2024 lucrează îndeaproape cu Monnaie de Paris, instituţia însărcinată cu producţia şi controlul calităţii medaliilor, şi împreună cu Comitetul Naţional Olimpic al atletului în cauză, pentru a evalua medalia pentru a înţelege circumstanţele şi cauza deteriorării."

Huston, unul dintre cei mai decoraţi skateboarderi din toate timpurile, nu are prea multă experienţă cu medaliile de bronz: el câştigă de obicei aurul. În vârstă de 29 de ani, acesta este de şase ori campion mondial la skateboarding stradal şi a câştigat 12 medalii de aur la Jocurile X de vară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.