CS Dinamo a anunţat, miercuri, că danezul Frederik Ladefoged se alătură campioanei României la handbal masculin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Frederik Ladefoged Blazejewicz, în vârstă de 28 de ani, vine din Bundesliga, de la HC Bergischer.

Ladefoged a semnat un contract pe doi ani şi este primul danez care joacă la Dinamo.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Frederik Ladefoged (2,01 m) evoluează pe postul de pivot, dar este totodată un specialist al apărării, în zona centrală. În ultimul sezon din Bundesliga, el a marcat 122 de goluri, în 33 de meciuri din cele 34 pe care echipa sa le-a disputat (medie de 3,5 goluri de meci). Evoluţiile sale din cel mai puternic campionat din lume, procentajul său de reuşite (medie de 70,5%), îl recomandă ca pe un jucător valoros, care poate ajuta Dinamo în EHF Champions League, precizează gruparea bucureşteană.

Vicecampion mondial de juniori U20 cu echipa naţională a Danemarcei în anul 2017, Ladefoged şi-a început cariera la Team Tvis Hostelbro (Dan). A mai jucat la Skanderborg Aarhus (Dan / 2016-2018), SonderjyskE (Dan / 2018-2022) şi HC Bergischer (Ger / 2022-2024). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.