Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă (FRHG) a anunţat premierea celor 22 de jucători ai lotului naţional de seniori care şi-au îndeplinit obiectivul în cadrul Campionatului Mondial de Hochei pe Gheaţă, Divizia I, Grupa A: rămânerea în grupa valorică A, a doua după cea a elitelor din acest sport.
„Pentru acest rezultat onorabil, care poziţionează echipa de seniori a României pe locul 21 în lume, vom acorda fiecărui jucător, din fondurile federaţiei, câte o primă netă în valoare de 1.000 de dolari – aproximativ 4.500 de lei. Am trimis şi Ministerului Sportului solicitarea ca dânşii să achite la rândul lor, conform legii, fiecărui jucător suma de 1.800 de lei reprezentând indemnizaţie pentru rezultat şi perioada de pregătire, dar până în acest moment nu am primit niciun răspuns din partea oficialilor”, spune Alexandru Nistor, secretar general al FRHG, se arată într-un comunicat al forului.
Sumele alocate de FRHG vor ajunge zilele acestea în conturile jucătorilor, în ciuda faptului că hocheiul nu a primit anul acesta niciun leu de la Ministerul Sportului, fiind singura federaţie căreia actualul ministru, Eduard Novak, i-a refuzat finanţarea, precizează FRHG. Federaţia menţionează că a susţinut din fonduri proprii stagiile de pregătire, deplasările la competiţii internaţionale şi a achitat inclusiv ITC-urile (International Transfer Certificate) datorate de echipele din campionatul naţional către federaţia internaţională şi alte federaţii naţionale. Aceste ITC-uri reprezintă sume datorate pentru jucătorii străini transferaţi de echipele din România, deşi acestea din urmă nu le-au plătit la rândul lor către FRHG.
„Am trimis din nou Ministerului cererea de finanţare înaintată şi la finalul anului trecut. La cum s-au derulat lucrurile până acum, ne putem trezi acuzaţi că nu am făcut aceste demersuri şi de aceea nu avem bani să ne continuăm activitatea. Din păcate, ministrul Novak este mai preocupat de promovarea federaţiei paralele din care fac parte apropiaţii săi decât de rezolvarea problemelor hocheiului românesc. Procesele sunt în continuare în instanţă, în niciunul nu s-a luat o decizie pe fond, astfel că Biroul Federal de dinainte de alegerile suspendate este cel care ia decizii în acest for, conform statutului”, a mai adăugat secretarul general al FRHG.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.