FRF precizează că TAS va consfinţi clarificarea modalităţii în care CFR 1907 Cluj va avea dreptul de a efectua transferuri în perioada monitorizată.
"Cu privire la litigiul aflat pe rolul TAS între CFR 1907 Cluj şi FRF vă aducem la cunoştinţă următoarele: În urma dezbaterilor care au avut loc în faţa TAS în data de 11 februarie 2020, părţile şi-au prezentat susţinerile, ambele acceptând faptul că scopul principal al monitorizării financiare în general, şi al respectării pragului de rentabilitate, în special, este de a determina îmbunătăţirea situaţiei financiare a cluburilor în sensul acoperirii costurilor acestora din veniturile realizate.De asemenea părţile au arătat că:
- CFR 1907 Cluj a încălcat pragul de rentabilitate conform constatărilor administraţiei de monitorizare;
- Interesul FRF nu a fost acela de a împiedica CFR 1907 Cluj de a-şi desfăşura activitatea.
Astfel, luând în considerare faptul că, pentru aceleaşi argumente de mai sus, UEFA consideră benefică încheierea unor angajamente cu cluburile aflate în aceeaşi situaţie (exclusiv în ceea ce priveşte pragul de rentabilitate), în scopul unei monitorizări mai drastice a activităţii acestora, hotărârea TAS va consfinţi clarificarea modalităţii în care CFR 1907 Cluj va avea dreptul de a efectua transferuri în perioada monitorizată, cu menţiunea că, în conformitate cu politica FRF, legitimarea jucătorilor U21 va fi prioritară", se arată într-un comunicat al FRF.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
CFR Cluj a scăpat de interdicţia la transferuri dictată de Comisia de Apel a FRF, după ce Tribunalul de Arbiraj Sportiv (TAS) a suspendat decizia. Marius Bilaşco, oficial campionei României, a confirmat că echipa din Gruia a primit informare de la Lausanne şi poate face transferuri.
La 20 decembrie, Comisia de apel a FRF a respins apelul clubului Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA şi a menţinut hotărârea instanţei de fond de sancţionare a clubului cu interzicerea legitimării jucătorilor până la următoarea evaluare, la care se constată îndeplinirea cerinţei, pentru încălcarea articolului 59 privind pragul de rentabilitate.
"Vineri, 20 decembrie, Comisia de apel pentru acordarea licenţei cluburilor a soluţionat apelurile formulate de cluburile Asociaţia Fotbal Club Astra şi Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA împotriva hotărârilor Comisiei pentru acordarea licenţei cluburilor – instanţa de fond – de sancţionare a celor două cluburi pentru încălcarea cerinţelor de monitorizare financiară, în timpul sezonului competiţional 2019-2020, pentru care le-a fost acordată licenţa de participare la campionatul naţional Liga 1. (...) Apelul clubului Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA a fost respins şi s-a menţinut hotărârea instanţei de fond de sancţionare a clubului cu interzicerea legitimării jucătorilor până la următoarea evaluare, la care se constată îndeplinirea cerinţei, pentru încălcarea articolului 59 privind pragul de rentabilitate", informa atunci frf.ro.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.