Sportivul Mehdi Narjissi a dispărut în mare, în Africa de Sud, la data de 7 august. În timp ce o anchetă este în curs de desfăşurare pentru a determina circumstanţele tragediei, care a avut loc în timpul unui cantonament al echipei Franţei U18, întregul staf a fost suspendat temporar de Federaţia Franceză de Rugby (FFR), relatează RMC Sport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Într-un comunicat publicat joi seara, Federaţia Franceză de Rugby a anunţat suspendarea temporară a întregului staf al naţionalei U18 a Franţei. Această „decizie a fost luată până la noi ordine” şi „în aşteptarea concluziilor finale ale anchetei interne pe care FFR a lansat-o imediat după dispariţia tragică a tânărului jucător Medhi Narjissi la 7 august”.

"Primele informaţii culese la faţa locului de către un membru al direcţiei tehnice naţionale confirmă că locul ales pentru o şedinţă de recuperare a jucătorilor era periculos. Este vorba de o eroare de apreciere care ar putea constitui o culpă individuală şi/sau colectivă. Concluziile definitive ale anchetei noastre ne vor permite să stabilim cine este responsabil”, se arată în comunicatul de presă al forului.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

FFR „rămâne hotărâtă să facă lumină asupra circumstanţelor exacte ale tragediei” şi subliniază că „întregul staff a fost audiat” până în prezent. Jucătorii din echipa Under 18 vor fi chestionaţi acum, "cu toate precauţiile impuse de şocul psihologic la care au fost supuşi". Federaţia a adăugat că a informat Ministerul Sportului cu privire la primele concluzii ale anchetei sale interne.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.