FC Rapid a anunţat, miercuri, că a obţinut serviciile portarului elveţian Benjamin Siegrist, jucător experimentat venit de la Celtic Glasgow.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 32 de ani, elveţianul a semnat un contract valabil pe două sezoane, cu opţiune de prelungire pentru încă un an.

“Sunt foarte fericit şi mândru să fiu aici. E un nou capitol important în cariera mea, la un club foarte mare de fotbal. Îmi plac provocările. Cred că se practică un fotbal bun aici, într-o ligă competitivă şi sunt pregătit să dau tot ce am mai bun pentru Rapid. Suporterii sunt extraordinari şi sper să trăim multe momente frumoase împreună! Abia aştept să lucrez cu Neil Lennon. Am evoluat doar împotriva lui, dar este un antrenor foarte mare, un nume uriaş în istoria lui Celtic”, a declarat Siegrist pentru fcrapid.ro.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

“Benjamin este un portar cu multă experienţă, în ultimele două sezoane a fost în lotul lui Celtic Glasgow, unde a fost concurent pe post cu Joe Hart. Ne dorim să avem competiţie pe toate compartimentele şi îmi doresc ca niciun jucător să nu fie liniştit pentru postul său. Vreau sa creez un mediu competitiv, bazat pe concurenţă şi merit”, a afirmat Daniel Sandu, director sportiv al Rapidului.

Siegrist a fost desemnat cel mai bun portar al Campionatului Mondial U17 din Nigeria (2009), Elveţia fiind campioana acelui turneu final. De asemenea, a participat cu naţionala Elveţiei la Jocurile Olimpice de la Londra (2012).

Junioratul şi l-a făcut la echipa din localitatea natală, FC Therwil, la FC Basel şi Aston Villa.

În 2013, a fost promovat la prima echipă a formaţiei din Birmingham, fiind ulterior împrumutat la Burton Albion, Cambridge United, Solihull şi Wycombe Wanderers.

În 2016, Benjamin a fost transferat definitiv la FC Vaduz, unde a evoluat timp de două sezoane.

A mers apoi la Dundee United, unde a jucat peste 120 de meciuri, reuşind câteva performanţe remarcabile. În sezonul 2020/21, a fost portarul cu cele mai multe parade din Premiership, 131, fiind declarat şi Jucătorul Anului la echipa scoţiană.

În 2022, Siegrist a fost transferat de Celtic Glasgow, pentru care a debutat într-un meci cu Ross County, din Cupa Ligii Scoţiei.

Goalkeeperul elveţian nu a reuşit să joace foarte mult pentru Celtic, postul de portar al multiplei campioane fiind ocupat de legendarul Joe Hart, ales de patru ori drept cel mai bun portar din Premier League.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.