David Popovici, dublu campion mondial şi campion olimpic la înot a strâns, în doar 10 zile, peste 160.000 de euro pentru construirea unei case familiale pentru 11 copii cu nevoi speciale medii şi severe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
A depăşit, astfel, obiectivul iniţial al campaniei de strângere de fonduri demarată alături de Hope and Homes for Children, de 115.000 de euro, respectiv un sfert din banii necesari construirii unei case familiale pentru 11 copii cu nevoi speciale medii şi severe, din ultimul centru de plasament din sectorul 5, Bucureşti.
 
Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
Aproximativ 147.000 de euro provin exclusiv din donaţii individuale - peste 7.200 de donaţii făcute la apelul lui David în perioada 30 septembrie - 9 octombrie 2024, iar diferenţa, din donaţii de la companii. 
 
„Vă mulţumesc din suflet pentru fiecare gest de bunătate! Sprijinul vostru este copleşitor şi este încă o dovadă a puterii pe care o avem atunci când ne unim. Mi-am dorit, la începutul campaniei, să fim mulţi şi să fim buni, pentru aceşti copii. Nu mi-am imaginat însă că în primele 24 de ore de la primul meu mesaj, se vor strânge peste 50.000 de euro, aproape jumătate din sumă - şi nici că voi depăşi suma propusă ca obiectiv, deşi mi-am dorit. Dar mai sunt multe cărămizi de pus la casă, de aceea vă rog să rămâneţi alături de noi şi de copii", a declarat Popovici.
 
Popovici anunţase că, prin tragere la sorţi, unul dintre donatori va primi echipamentul pe care l-a purtat pe podium, la JO de la Paris.
 
Alături de David Popovici, în campania Ambasador pentru ACASĂ se alătură şi jurnaliştii Amalia Enache şi Mihai Morar, actorul Marius Manole şi violonistul  Alexandru Tomescu. Cei 5 Ambasadori Hope and Homes for Children îşi propun ca, prin puterea comunităţii, să fie strânsă întreaga sumă, de 450.000 de euro, de care este nevoie pentru construirea casei familiale care să ofere un cămin sigur şi adaptat copiilor cu nevoi speciale. Astfel, timp de 10 zile, în săptămâni succesive, fiecare Ambasador îşi va dona un obiect drag, pentru a strânge banii necesari acestui proiect ambiţios.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.