Darren Cahill, antrenorul lui Jannik Sinner, a explicat motivele din spatele celor două teste antidoping pozitive ale jucătorului său, care a fost în cele din urmă exonerat de autorităţi. Această clemenţă a provocat agitaţie în circuitul internaţional, relatează RMC Sport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Deşi a fost depistat pozitiv de două ori în martie anul trecut la clostebol, un steroid anabolic derivat din testosteron, tenismenul Jannik Sinner, numărul unu mondial, a fost exonerat de un tribunal independent. În urma unei anchete independente, s-a stabilit că această contaminare a fost neintenţionată (şi la niveluri scăzute). Darren Cahill, antrenorul jucătorului italian, a confirmat la ESPN acest lucru.

„Giacomo Naldi, care este fizioterapeutul lui Jannik Sinner, şi-a băgat mâna într-o trusă medicală şi s-a tăiat la deget (...) Jannik l-a întrebat ce a făcut, dacă a folosit vreo cremă sau vreun produs pentru a ajuta la vindecare. (Giacomo Naldi) a răspuns că nu, ceea ce era adevărat la momentul respectiv”, a povestit Darren Cahill.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Un spray „obişnuit” în Italia

Ce s-a întâmplat apoi a fost între Giacomo Naldi şi (preparatorul fizic) Umberto Ferrara”, a continuat el. "Umberto avea un spray, care este destul de comun în Italia. Nu auzisem de el până atunci. I l-a dat lui Giacomo Naldi ca să îl ajute. Îmi imaginez că îl avea din motive personale. Dar acest spray conţinea o substanţă şi au existat cazuri de sportivi italieni depistaţi pozitiv care au folosit acest produs”.

Potrivit acestei relatări, tocmai continuarea terapiei asupra corpului lui Jannik Sinner, în timp ce i se trata degetul, a cauzat contaminarea cu substanţa interzisă. "Toată lumea trebuie să ştie că Jannik nu a avut niciun rol în asta. El nu a inhalat nimic, nu a luat niciun comprimat, nu a avut nicio intenţie de a trişa”, a susţinut Darren Cahill.

„Trăim cu asta de câteva luni, ceea ce a fost o provocare şi o dificultate, cel puţin pentru Jannik”, a adăugat antrenorul. "El este cel care a suferit cel mai mult din cauza acestei situaţii şi el este cel care a trebuit să meargă să joace tenis şi să participe la turnee de tenis. Aşa că a fost foarte, foarte dificil pentru el, iar eu îmi dau jos pălăria în faţa lui pentru că a reuşit să înregistreze unele dintre rezultatele pe care le-a obţinut. Dar sunt zile în care poţi vedea că a fost pus la încercare fizic şi emoţional."

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.