Camelia Voinea, mama şi antrenoarea gimnastei Sabrina Voinea, a transmis un mesaj, cu capturi video alăturate, pentru a dovedi că în finala olimpică de la sol fiica sa nu a ieşit din spaţiul de concurs, aşa cum ar fi justificat arbitrele penalizarea de o zecime la notare. Sabrina Voinea a încheiat pe locul 5, iar contestaţia sa nu a fost acceptată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sabrina nu a ieşit din covor la nici o linie acrobatică, sunt toate aici (n.r. - capturi video de la finalul liniilor acrobatice), merita medalie! Noi astăzi aici am întrerupt gimnastica, pentru drepturile noastre nu se zbate nimeni! Vă iubim infinit pe toţi cei care ne-aţi susţinut Atât am putut suporta!”, este mesajul Cameliei Voinea.

FOTO: COSR
FOTO: COSR

Gimnastele Ana Maria Bărbosu şi Sabrina Maneca Voinea au încheiat pe locurile 4-5 finala de la sol, cu aceeaşi notă – 13.700, însă departajate de execuţie. Ana Bărbosu a pierdut însă, medalia de bronz, pentru care s-a bucurat pentru puţin timp, în urma unei contestaţii a americanilor la nota primită de Jordan Chiles, ultima din concurs – 13.666. Contestaţia a fost acceptată, iar Chiles a urcat de pe locul 5 pe locul 3 (13.766). Şi antrenorii români au depus contestaţie la nota Sabrinei Maneca Voinea, care primise penalizare de o zecime, însă nu a fost acceptată.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Gimnastele tricolore au încheiat participarea la JO de la Paris în lacrimi.

Nadia Comăneci a declarat după încheierea finalei că a vorbit cu ”arbitra şefă”, care ar fi spus că au o fotografie în care Sabrina Voinea ar fi depăşit cu un călcâi ”foarte puţin” covorul de la sol.

Cifrele prestaţiilor lor la sol, în calificări şi în finală, sunt următoarele:

Ana Maria Bărbosu: calificări – 13.600 (5.600 dificultate, 8.000 execuţie); finală – 13.700 (5.800 dificultate, 8.000 execuţie, penalizare o zecime);

Sabrina Maneca Voinea: calificări – 13.800 (6.200 dificultate, 7.600 execuţie); finală – 13.700 (5.900 dificultate, 7.900 execuţie, penalizare o zecime).

De asemenea, în cazul gimnastei americane Jordan Chiles: calificări – 13.866 (5.900 dificultate, 8.066 execuţie); finală – 13.766 după contestaţie (5.900, 7.866 execuţie).

Contestaţiile se acceptă doar pentru nota la dificultate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.