Campioana U Banca Transilvania Cluj a fost învinsă miercuri, în deplasare, de finalista din 2024 a BKT EuroCup, JL Bourg, scor 84-73 (42-36), în etapa a II-a din grupa B a competiţiei. Este a doua înfrângere consecutivă pentru campioana României în grupa B şi a treia a sezonului, după eşecul la debutul în Liga Naţională 2024-2025, cu vicecampioana CSM Oradea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Principalii marcatori ai partidei au fost Castaneda 18 puncte, Nelson 11, Kokila 10, pentru gazde, respectiv Salin 18, Hankins 17, Stephens 13, pentru U BT Cluj.

În pofida unui joc curajos, în care a şi condus pe alocuri, echipa lui Mihai Silvăşan a pierdut disputa din Franţa. La debutul în grupa B, U BT Cluj a cedat surprinzător pe teren propriu, cu formaţia slovenă Cedevita Olimpija Ljubljana, scor 86-93, iar în următoarea etapă va juca acasă, cu Valencia Basket, în 9 octombrie.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

În etapa a II-a s-au mai jucat meciurile dintre Lietkabelis Panevezys – Hapoel Ierusalim 74-94, Cedevita Ljubljana – Umana Reyer Veneţia 87-82, iar ultimele dispute sunt între Aris Salonic – Turk Telekom şi Valencia Basket – Towers Hamburg.

Meciurile din turul grupei B se joacă până în 29 noiembrie, după care returul va avea loc în perioada 3 decembrie – 5 februarie. Primele două clasate în fiecare grupă se vor califica direct în sferturi, iar echipele de pe locurile 3-6 vor evolua eliminatoriu în optimi. Sistemul continuă cu meciurile din sferturi, semifinale şi finală.

În grupa A a celei de-a doua competiţii valorice a continentului joacă formaţiile Hapoel Tel Aviv, Gran Canaria, Joventut Badalona, ratiopharm Ulm, Buducnost Podgorica, Beşiktaş, Bahcesehir College Istanbul, Wolves Vilnius, Energia Trento, Trefl Sopot.

În 2024, Paris Basketball a câştigat trofeul BKT EuroCup, competiţie în care campioana U BT Cluj a ajuns în premieră până în faza sferturilor de finală, în care a cedat în faţa London Lions, în manşă unică, cu 91-79.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.