Atunci când vorbim despre siguranţa la drum, atât a ta, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, anvelopele de iarnă devin o componentă esenţială a maşinii tale în sezonul rece. Ca atare, este important să ştii să evaluezi corect starea de uzură a anvelopelor tale de iarnă, pentru a şti când este momentul să le înlocuieşti. Dacă iei în considerare înlocuirea anvelopelor de iarnă ale maşinii tale, acest articol reuneşte pentru tine cele mai importante semne care arată starea anvelopelor tale. Iată care sunt ele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Înlocuirea anvelopelor de iarnă: semnele care îţi spun că a venit momentul achiziţionării unui set nou de anvelope de iarnă

Anvelopele de iarnă sunt esenţiale pentru şoferii care conduc în zone cu climă rece, ele protejându-te atât pe tine, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, de zăpadă, gheaţă şi alte probleme ale carosabilului specifice sezonului rece. Iar dacă iei în calcul şi că folosirea unui set de anvelope de iarnă uzate te poate pune în pericol, reducând aderenţa şi stabilitatea maşinii, să poţi recunoaşte semnele care îţi arată că se impune schimbarea setului de anvelope de iarnă folosit devine esenţial pentru confortul şi siguranţa călătoriilor tale.

Adâncimea benzii de rulare

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Unul din cei mai importanţi factori de determinare a capacităţii de utilizare a anvelopelor de iarnă este reprezentat de adâncimea benzii de rulare. Aceasta asigură aderenţa pe suprafeţe alunecoase, precum gheaţa şi zăpada. Adâncimea minimă legală a benzii de rulare este, de obicei, de 1,6mm, însă pentru anvelopele de iarnă adâncimea minimă recomandată este de 4mm. Adâncimea benzii de rulare a anvelopelor tale poate fi verificată cu un şubler sau un dispozitiv de măsurare special. Totodată, unele modele de anvelope de iarnă au indicatori de uzură în canelurile benzii de rulare, anunţându-te când adâncimea acestora a scăzut sub nivelul de siguranţă.

Uzura inegală

Atunci când luăm în calcul achiziţionarea unui set nou de anvelope de iarnă, uzura inegală este un factor hotărâtor în decizia finală. Aceasta poate semnaliza probleme mecanice precum presiunea necorespunzătoare din anvelope sau alinierea incorectă a roţilor. Dacă observi că anvelopele sunt uzate inegal, pe lângă achiziţionarea unui set nou de anvelope de iarnă, este recomandată şi investigarea şi repararea cauzei care a dus la acest tip de uzură.

Semne de deteriorare vizibile

De departe cel mai clar semn că este momentul pentru un set nou de anvelope de iarnă este prezenţa tăieturilor, crăpăturilor sau deformărilor vizibile pe suprafaţa anvelopei. Orice semn vizibil de deteriorare trebuie luat în serios şi te anunţă că anvelopele tale de iarnă nu mai pot fi folosite în condiţii sigure, potenţiala explozie a unei anvelope în timpul mersului venind la pachet cu consecinţe grave.

Pentru călătorii sigure în sezonul rece, anvelopele de iarnă sunt esenţiale. Verifică periodic cu atenţie starea lor de uzură pentru a avea siguranţa că folosirea pe durata încă unui sezon rece nu se va solda cu evenimente nedorite, şi înlocuieşte-le cu un set nou atunci când se impune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.