USR arată, miercuri, că după modelul Schengen, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă se întrec în declaraţii victorioase de campanie electorală legate de eliminarea vizelor pentru SUA şi îi amăgesc pe români şi, mai grav, comit un malpraxis politic şi de relaţii externe, în condiţiile ăn care Ambasadoarea SUA în România a ieşit public, forţată de declaraţiile liderilor PSD-PNL, ca să tempereze aşteptările cu privire la eliminarea vizelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”După modelul Schengen, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă se întrec în declaraţii victorioase de campanie electorală legate de eliminarea vizelor pentru SUA şi îi amăgesc pe români. Mai grav, cei doi candidaţi care se visează preşedinţi de ţară comit un malpraxis politic şi de relaţii externe. Ambasadoarea SUA în România a ieşit public, forţată de declaraţiile liderilor PSD-PNL, ca să tempereze aşteptările cu privire la eliminarea vizelor pentru intrarea românilor în Statele Unite ale Americii”, precizează USR într-un comunicat. USR afirmă că ”România are nevoie de oameni politici cinstiţi, care ştiu exact ce fac, nu de nişte marionete care îşi bat joc de diplomaţia acestei ţări! Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă pot să devină personaje principale în bancurile cu Radio Erevan”. ”Nicolae Ionel Ciucă e ca personajul din povestea cu lupul. A anunţat că România a intrat în Schengen şi realitatea îl contrazice cu fiecare coadă pe care o vedem la graniţe. Acum, a anunţat că România a fost inclusă în programul Visa Waiver al SUA. De fapt, americanii au transmis că «mai trebuie parcurşi o serie de paşi importanţi în următoarele luni pentru a stabili dacă România este, de fapt, eligibilă». La un moment dat, o să anunţe Ionel că a câştigat o bătălie sau că a mai scris o carte şi n-o să-l mai creadă nimeni”, l-a ironizat deputatul USR Iulian Bulai pe liderul PNL. ”În calitate de membru al Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţia cu SUA, am fost ruşinat că al doilea om în statul român comite un faux-pas diplomatic atât de mare încât forţează un ambasador să-l contrazică public. Atât de mare e setea de putere la PNL, dar şi inadecvarea acumulată în conducerea acestui partid, încât s-au grăbit să facă şi un vizual cu închipuitul prezidenţiabil anunţând marea victorie. Ciucă ar trebui să citească o carte (sau mai multe) înainte să scrie una. I-ar trebui o colecţie întreagă de manuale de utilizare: ţara, statul, diplomaţia, guvernul, parlamentul”, spune europarlamentarul USR Dan Barna. Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat, marţi, ”vestea includerii României în programul Visa Waiver al SUA”. El a amintit că, anul trecut, a avut discuţii cu senatori americani şi a făcut ”eforturi diplomatice intense” pentru a obţine acest statut, iar ca premier a numit un coordonator naţional pentru Visa Waiver. ”Aceste eforturi nu doar că vor facilita călătoriile, dar vor consolida şi mai mult relaţia noastră strategică cu SUA, în beneficiul fiecărui român”, a arătat Ciucă.
Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.