CSU Sibiu a anunţat, joi, că a obţinut serviciile sportivului în vârstă de 26 de ani Mateo Colak, cu dublă cetăţenie, croată şi bosniacă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Sunt încântat să mă alătur oficial la BC CSU Sibiu şi să fac parte din echipă. Aceasta este o oportunitate interesantă pentru mine şi sunt dornic să contribui cu abilităţile mele şi să muncesc neobosit pentru a ajuta să ne atingem obiectivele. Vreau să mulţumesc clubului pentru această şansă şi să invit fanii noştri să ne susţină în sezonul care urmează. Aştept cu nerăbdare meciurile şi sper să avem un sezon reuşit. Hai să-l facem unul grozav!”, a declarat sportivul.

Mateo Colak, născut la 24 aprilie 1998 în Mostar, măsoară 2.05 metri şi este jucător de poziţia 4.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Cea mai mare parte a carierei sale a petrecut-o HKK Siroki în Bosnia şi Herţegovina. A bifat o experienţă şi în Cehia, acolo unde a jucat pentru Pardubice.

În sezonul 2023/2024, Colak a jucat 33 de partide în campionatul din Bosnia şi a avut medii statistice de 11.9 puncte, 6.2 recuperări şi 1.8 pase decisive, cu procentaje de 58.9% de la 2 puncte, 33.3% de 3 puncte şi 77.5% de la linia de libere. Tot în stagiunea precedentă, baschetbalistul a strâns 15 meciuri şi în Liga Adriatică 2, unde a avut 13.6 puncte, 6.2 recuperări şi 1.6 pase decisive în medie pe meci.

Mateo Colak a evoluat la toate nivelurile de juniori pentru Croaţia. În 2018 el a câştigat argintul la Campionatul European U20 Divizia A alături de naţionala pe care o reprezintă.

La cei 26 de ani ai săi, Mateo Colak are 220 de partide jucate în carieră la nivel de seniori şi două titluri de campion naţional alături de Siroki, în 2019 şi 2021.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.