Analiza toxicologică a relevat că fostul fotbalist Diego Maradona consumase un cocktail de medicamente înaintea decesului, dar nu alcool sau droguri, informează dailymail.co.uk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Maradona suferea de probleme majore la inimă, ficat şi rinichi, iar testele de sânge şi urină efectuate post-mortem au arătat un cocktail de medicamente eliberate pe bază de reţetă, între care Quetiapină, Venlafaxină şi Levetiracetam.

Quetiapina este utilizată pentru a trata tulburările afective, inclusiv depresia, schizofrenia şi tulburarea bipolară.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Antidepresivul Venlaxfaxina este uneori utilizat pentru a trata atacurile de panică. Levetiracetamul aparţine unei clase de medicamente cunoscute sub numele de anticonvulsivante şi este utilizat împreună cu alte medicamente pentru a trata epilepsia, în scopul de a încerca scăderea numărului de convulsii.

De asemenea, a fost detectat medicamentul Ranitidină, care este utilizat pentru indigestie şi arsuri la stomac şi care este în centrul unei investigaţii în curs de desfăşurare pentru a determina dacă unele ingrediente pot creşte riscul de cancer.

Deşi unele dintre medicamentele găsite în corpul său pot provoca aritmie, testele au confirmat că nu există dovezi că Maradona primea medicamente pentru boala cardiacă de care suferea.

Analizele au mai arătat că Maradona suferea de ciroză hepatică, de o afecţiune renală numită necroză tubulară acută care poate duce la insuficienţă renală acută, de o boală coronariană şi de fibroză miocardică.

Inima lui cântărea 503 de grame, aproape dublu faţă de o inimă normală pentru un bărbat de vârsta lui.

Un medic a declarat presei locale sub protecţia anonimatului: "Corpul lui Diego era pe muchie. Sau dincolo de muchie."

Fostul fotbalist Diego Maradona a încetat din viaţă, la 25 noiembrie, la Buenos Aires, la vârsta de 60 de ani. Cauza decesului a fost considerată un edem pulmonar secundar acut, produs în urma unui infarct.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.