Ceea ce a început cu o alarmă majoră de securitate şi o ploaie torenţială care a ameninţat buna desfăşurare a ceremoniei de deschidere şi a evenimentelor de înot care au avut loc în Sena, s-a încheiat cu râul jucând rolul central aşteptat în cadrul Jocurilor Olimpice, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Preşedintele comitetului de organizare, Tony Estanguet, a declarat că a fost stresant şi că a trebuit să se facă ajustări, dar el radia de mândrie în timp ce reflecta sâmbătă asupra Jocurilor Olimpice de la Paris reuşite.

" A meritat să luptăm pentru ambiţia pe care am avut-o, am făcut alegeri puternice, alegeri îndrăzneţe care nu sunt întotdeauna cele mai uşoare", a declarat Estanguet într-o conferinţă de presă cu o zi înainte de încheierea Jocurilor.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Organizatorii au decis ca maratonul de înot şi etapele de înot ale triatlonului să aibă loc pe Sena, dar şi ceremonia de deschidere aclamată la nivel mondial - prima dată când una a avut loc în afara unui stadion.

Şi în timp ce sesiunile de antrenament au fost întârziate, iar triatlonul masculin a fost amânat din cauza îngrijorărilor cu privire la calitatea apei după ploile abundente, evenimentele care trebuiau să aibă loc în râu au continuat.

"Ne-am confruntat cu provocări în ceea ce priveşte înotul în râul Sena, dar am reuşit, am îndeplinit această ambiţie, de aceea este un succes fantastic până acum", a spus Estanguet.

"Am avut atât de multă ploaie (în ziua ceremoniei de deschidere), nu era în plan. Am anticipat ceva ploaie, dar a trebuit să ne adaptăm în ultimele ore şi să schimbăm multe lucruri, astfel încât această ceremonie să poată avea loc. Da, am fost stresat pentru că nu ştiam în ce măsură artiştii vor reuşi să se adapteze la aceste condiţii nebuneşti. 

A fost o adevărată performanţă din partea lor".

"Nu aveam nicio garanţie cu privire la furtuni, unele dintre ele nu au fost anticipate şi s-au întâmplat, altele au fost anticipate şi nu s-au întâmplat", a spus Estanguet.

"Nu am fost menajaţi", a declarat şi directorul general al Paris 2024, Etienne Thobois.

"Am avut planuri de urgenţă şi de fiecare dată am fost pregătiţi. Au existat momente de stres, dar toată lumea a reacţionat cu profesionalism. Munca de pregătire a fost perfectă".

Sabotorii au lovit reţeaua de trenuri de mare viteză TGV din Franţa într-o serie de atacuri înainte de zori în întreaga ţară, provocând haos în călătorii în dimineaţa ceremoniei de deschidere.

"Să ne amintim acele atacuri, am răspuns rapid, sistemul de acreditare a fost afectat (de un atac cibernetic), dar am rezolvat problema în patru ore", a declarat Thobois.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.