Un scandal s-a produs în sediul Primăriei Mangalia după ce mai mulţi membri AUR au dorit să ceară explicaţii de la secretarul Primăriei, care a transmis Judecătoriei Mangalia propunere de validare sau invalidare a mandatelor mai multor consilieri locali AUR şi USR. Primarul Cristian Radu a chemat Poliţia, dar a fost sancţionat pentru apelarea abuzivă la numărul 112. Judecătoria Mangalia a decis marţi validarea mandatelor consilierilor locali AUR şi USR, decizia nefiind definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
UPDATE - Judecătoria Mangalia a hotărât, marţi, validarea mandatelor celor patru consilieri locali de la AUR şi a celor doi consilieri locali de la USR. 
Instanţa a mai decis Să respingă ca nefondată cererea de invalidare a celor şase consilieri de la AUR şi de la USR. 
Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
Decizia este comunicată de îndată Prefectului Judeţului Constanţa şi Secretarului general al Municipiului Mangalia.
Hotărârea Judecătoriei Mangalia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la Tribunalul Constanţa, în termen de trei zile.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - O delegaţie de la AUR a mers la sediul Primăriei Mangalia, însoţită de un avocat,  pentru a cere explicaţii secretarului Primăriei Mangalia, care a trimis către instanţă propunere de validare sau invalidare a mandatelor consilierilor aleşi ai AUR. 
Avocatul Nicolae Vlahu, care este şi membru AUR, a întrebat-o pe Andreea Ciocănel, secretarul UAT, care a fost propunerea înaintată către instanţă. 
”Am luat la cunoştinţă despre adresa pe care aţi înaintat-o dumneavoastră către instanţă cu privire la validarea/invalidarea consilierilor AUR. Dumneavoastră, ca funcţionat public, aveţi obligaţia de a formula o propunere: validare sau invalidare. Care a fost propunerea formulată de către dumneavoastră?” , a întrebat avocatul. 
Andreea Ciocănel a motivat că ar existe suspiciuni de fraudă electorală şi de aceea a lăsat la latitudinea instanţei validarea sau invalidarea acestor mandate de consilieri locali. 
”Propunerea formulată în baza adreselor pe care le-am primit în legătură cu un dosar aflat pe rolul instanţei întrucât nu mă pot pronunţa asupra literei f, am lăsat la latitudinea instanţei aşa cum s-a întâmplat şi în ţară cu privire la alte cereri. Litera f presupue o fraudă electorală”, a menţionat secretarul Primăriei Mangalia. 
Avocatul a replicat că această presupusă fraudă electorală trebuie constatată de către Biroul Electoral Judeţean. 
La un moment dat, în biroul secretarului Primăriei a intrat primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu. 
El le-a cerut celor de la AUR să părăsească instituţia şi le-a transmis că în Primărie nu se filmează. De asemenea, edilul a ameninţat că va chema Poliţia Naţională, ceea ce s-a şi întâmplat. 
După ce a analizat situaţia, poliţistul a decis sancţionarea primarului Cristian Radu pentru apelarea abuzivă la 112.
Toate scenele au fost filmate de membrii AUR şi postate pe reţele de socializare.
În aceeaşi situaţie cu consilierii aleşi ai AUR se află şi cei ai USR.
Pe rolul Judecătoriei Mangalia se află un dosar privind validarea mandatelor acestor consilieri locali. Termenul este pentru ziua de marţi.
În urma alegerilor din 9 iunie, Consiliul Local Mangalia va fi format din opt consilieri PNL, cinci consilieri PSD, patru consilieri AUR şi doi consilieri USR.
De asemenea, Cristian Radu a fost ales, în 9 iunie, pentru un nou mandat în funcţia de primar al municipiului Mangalia, din partea PNL.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.