Spitalul Judeţean Sibiu anunţă, miercuri, creşterea capacităţii de testare a pacienţilor non-Covid, numărul de paturi din zona verde fiind crescut de la 641 la 791. De asemenea, unitatea anunţă că departamentele Diabet-Nutriţie, Oftalmologie şi Endocrinologie reiau internările.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”În contextul scăderii numărului cazurilor de infectare cu SARS-Cov2, care necesită internare şi din dorinţa a organiza o activitate medicală care să răspundă eficient nevoilor pacienţilor, SCJU Sibiu a iniţiat demersuri către Direcţia de Sănătate Publică Sibiu pentru avizarea modificării structurii organizatorice temporare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. DSP Sibiu a răspuns prompt solicitării spitalului şi a avizat, în baza prevederilor art. 16 din OUG 70/2020 precum şi ale Ordinului MS 434/2021, modificarea structurii organizatorice temporare a SCJU Sibiu”, a transmis, miercuri, Spitalul Judeţean Sibiu.  

Instituţia precizează că modificarea structurii organizatorice are la bază necesitatea reorganizării activităţilor la nivelul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu conform evoluţiei actuale a pandemiei produse de virusul COVID-19, având în vedere descreşterea accentuată şi susţinută a internărilor pentru cazuri pozitive COVID, rata ocupare paturi secţii COVID din ultima săptămână fiind de 21,21%, dar şi necesitatea de trata cât mai mulţi pacienţii cu patologie non-COVID. 

”Modificarea de structură presupune creşterea numărului de paturi non Covid de la 641 la 791 şi scăderea numărului total de paturi Covid de la 199 la 88.  Cele 88 de paturi reprezintă un procent de 44,22% din  numărul maxim de paturi la nivelul SCJUS care fuseseră avizate pentru Covid. Ca urmare a primirii avizului, la nivelul spitalului a avut loc reorganizarea zonelor „verzi” şi „roşii” şi adaptarea circuitelor medicale, în sensul creşterii capacităţii de internare şi tratare a pacienţilor non-covid, noua structură fiind funcţională de azi”, a mai transmis unitatea medicală.  

Per total (zona verde şi zona  roşie) numărul de paturi în regim des spitalizare continuii este de 879.  

În ceea ce priveşte zonele non-covid, cea mai importantă modificare este reintroducerea în zona verde a clădirii medicale în integralitate, cu secţiile:  

  • Medicală I (cu compartimentele Reumatologie, Nefrologie, Dializă Peritoneală şi Reumatologie) – total 57 de paturi; 
  • Medicala II -  total 32 de paturi;  
  • Gastroenterologie -  total 34 paturi.  

”Totodată în zona verde vor funcţiona din nou Compartimentele Diabet-nutriţie, Compartimentul Endocrinologie şi Compartimentul Clinic Oftalmologie care până acum au acordat servicii în regim ambulatoriu. Secţia Chirurgie Plastică şi microchirurgie reconstructivă a fost relocată în modularul I (modularul mic) având un total de 10 paturi”, a mai transmis unitatea medicală.  

De asemenea, unitatea precizează că va continua să interneze pacienţi cu forme severe şi critice de SARS-CoV2, aceştia urmând să fie trataţi în structurile de se asistenţă Covid după cum urmează: 

  • 55 de paturi pentru pacienţii Covid pozitiv în cadrul Secţiei Clinice Boli Infecţioase (45 în pavilionul Infecţioase şi 10 în pavilionul Oftalmologie, etaj I);  
  • 15 paturi ATI – Covid  în structura modulară II; 
  • 3 paturi pentru cazurile de factură chirurgicală care nu necesită suport de terapie intensivă, în cadrul structurii modulare II a SCJU Sibiu.  
  • 13 paturi Covid pentru patologia obstetricală şi ginecologică în structura Secţiei de Obstetrică Ginecologie; 
  • 2 paturi ATI Covid – în structura ATI Ginecologie pentru pacientele Covid pozitiv care au nevoie de suport de terapie intensivă;  

Structura UPU rămâne neschimbată, prima zonă de evaluare fiind triajul urmată apoi de 3 fluxuri diferite: pacienţi urgenţă fără suspiciune Covid (în rotondă), pacienţi urgenţă cu suspiciune Covid (pe 12 paturi tampon în structura modulară UPU şi pacienţii-urgenţă confirmaţi Covid (pe 12 paturi în sala sindicală). 

”Toţi pacienţii care urmează să fie internaţi în SCJUS prin UPU se testează în UPU pentru SARS CoV2 pe teste rapide sau prin RT PCR, conform procedurii spitalului. Subliniem că procesul de reorganizarea este unul complex şi că în elaborarea noii structuri s-a luat în considerare derularea lucrărilor de reabilitare/renovare care se derulează în prezent. Precizăm că structura actuală este una temporară şi că organizarea din prezent, cu clădiri, trasee şi personal alocat este gândită pentru a putea răspunde prompt în eventualitatea unui nou val de infectări”, a mai transmis unitatea medicală.  

De la debutul pandemiei, în judeţul Sibiu au fost confirmate 43.076 cazuri de infectare c oronavirus, iar 1.638 de pacienţi au decedat. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 24  cazuri noi, iar trei pacienţi au decedat.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.