Sindicatul Europol afirmă că în 70 la sută dintre oraşele din România poliţiştii care ar trebui să documenteze activitatea grupărilor de crimă organizată sunt planificaţi în serviciu doar în timpul săptămânii, până la ora 16.00, iar dacă se întâmplă ceva după acea oră sau în week-end "sunt chemaţi de acasă, într-un fel de muncă «la negru», pe timpul lor şi pe banii lor". Afirmaţiile vin în contextul asasinatului comis la Arad, unde omul de afaceri Ioan Crişan a murit după ce maşina sa a explodat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Vedem cum cei care ne conduc, guvernanţi, parlamentari, continuă să trăiască în nepăsare şi să izoleze un atentat cu bombă ca fiind o excepţie care nu se mai poate întâmpla. Ce nu ştiu însă nici opinia publică şi nici politicienii este că în 70% din oraşele României, poliţiştii din structurile poliţiei judiciare, adică cei care ar trebui să culeagă informaţii calificate, care lucrează în dosare penale şi care ar trebui să documenteze activitatea infracţională a grupărilor de crimă organizată (trafic de persoane, contrabandă cu ţigări, evaziune fiscală, trafic de droguri etc) sunt planificaţi în serviciu de luni-vineri, de la 08:00 - 16:00, în timp ce în weekend nu lucrează nimeni. Dacă totuşi se întâmplă ceva în afara acestor ore, poliţiştii sunt chemaţi de acasă, într-un fel de muncă «la negru», pe timpul lor şi pe banii lor, însă doar după ce infracţiunea a fost comisă", afirmă reprezentanţii Sindicatului Europol, miercuri, într-o postare pe Facebook.

Ei adaugă că oamenii ar trebui să se întrebe dacă se simt în siguranţă "în condiţiile în care, în afară de ordinea publică, poliţiştii din structurile poliţiei judiciare nu sunt planificaţi în serviciu după ora 16:00, sau în zilele de weekend deloc" şi cine are interesul şi care este scopul pentru care după ora 16:00 şi în zilele de weekend nu sunt planificaţi în serviciu poliţiştii din cadrul structurilor de investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, crimă organizată etc.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"Probabil că managerii care conduc structurile de poliţie au impresia că faptele de contrabandă, de trafic de persoane, de evaziune fiscală şi orice alte infracţiuni sunt comise doar de luni până vineri, între 08:00 – 16:00. Să nu fie prea târziu când vor constata că infracţionalitatea a fost scăpată de sub control pe anumite segmente, mai ales furturile de material lemnos, traficul de carne vie şi traficul de droguri", spun reprezentanţii sindicatului.

Omul de afaceri arădean Ioan Crişan a murit, sâmbătă, după ce maşina în care se afla a explodat în parcarea unui supermarket din Arad.

Procurorul care conduce ancheta în cazul asasinării omului de afaceri arădean Ioan Crişan a dispus efectuarea mai multor expertize şi constatări criminalistice, a anunţat, luni, Parchetul General. Ancheta vizează infracţiunea de omor calificat cu premeditare, încadrarea iniţială fiind cea de omor.

Premierul Florin Cîţu afirmă că România rămâne o ţară sigură după incidentul de la Arad în care un om de afaceri şi-a pierdut viaţa după ce un dispozitiv exploziv a fost amplasat în maşina sa. "Cu siguranţă vom afla ce s-a întâmplat acolo, vom învăţa şi nu vom mai permite astfel de evenimente”, susţine primul ministru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.