Un studiu de screening în valoare de 42 de milioane de lire sterline, menit să revoluţioneze tratamentul cancerului de prostată, a fost lansat în Marea Britanie, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Mii de bărbaţi vor fi implicaţi în faza sa iniţială, care va începe în câteva luni. Mai multe sute de mii de voluntari ar putea fi recrutaţi pe măsură ce programul progresează în următorii ani, afirmă organizatorii studiului.

Studiul, cunoscut sub numele de Transform, a fost finanţat de Prostate Cancer UK, cu sprijinul semnificativ al Institutului Naţional pentru Cercetare în Sănătate şi Îngrijire (NIHR) al Movember şi al mai multor alţi parteneri şi a fost înfiinţat deoarece această afecţiune a rămas o problemă de sănătate greu de rezolvat în Marea Britanie timp de decenii. Unul din opt bărbaţi suferă de cancer de prostată în Marea Britanie şi aproximativ 12.000 mor în fiecare an.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Cu toate acestea, nu există niciun serviciu de screening care să identifice stadiile incipiente şi tratabile ale bolii. Frecvent, simptomele nu apar decât după ce cancerul s-a răspândit şi a devenit incurabil.

„Scopul Transform este simplu”, a declarat dr. Matthew Hobbs, director de cercetare pentru Prostate Cancer UK. „Dorim să găsim cele mai eficiente şi mai puţin dăunătoare metode de a depista cancerul de prostată la populaţia masculină adultă din Marea Britanie şi de a depista boala în stadiile sale incipiente”.

Prostata, o glandă prezentă numai la bărbaţi, are dimensiunea unei nuci şi produce lichid care protejează tubul care transportă urina şi sperma în afara corpului. Atunci când acolo se dezvoltă cancere, acestea pot rămâne fără efecte notabile. Numai atunci când aceste celule canceroase se răspândesc, în unele cazuri, în restul corpului, ele declanşează boala.

În Marea Britanie, peste 52.000 de bărbaţi sunt diagnosticaţi cu cancer de prostată în fiecare an, aproximativ 140 pe zi. În total, aproximativ 490.000 de bărbaţi sunt afectaţi de această boală.

În trecut, cazurile au fost identificate prin detectarea în sânge a unei substanţe chimice cunoscute sub numele de antigen specific prostatei sau PSA. Celor cu niveluri ridicate li se pot face biopsii, în cadrul cărora se îndepărtează ţesut din prostată prin introducerea unui ac prin rect.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.