Autorităţile de sănătate publică din judeţele Sibiu şi Braşov anunţă scăderi ale numărului de infecţii respiratorii - gripă clinică, infecţii acute de căi respiratorii superioare (IACRS) şi pneumonii – în săptămâna 21-27 octombrie, comparativ cu săptămâna anterioară. Medicii recomandă respectarea măsurilor de igienă personală şi a unui regim de viaţă sănătos, evitarea aglomeraţiilor iar în cazul persoanelor aflate în categoriile de risc, vaccinul antigripal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„În urma centralizării datelor comunicate de către furnizorii de servicii medicale din judeţul Sibiu, în cadrul Sistemului de supraveghere a gripei şi a infecţiilor respiratorii, vă comunicăm că în perioada 21 – 27 octombrie (pe durata unei săptămâni) au fost înregistrate 1212 cazuri de infecţii acute de căi respiratorii superioare (IACRS), în scădere faţă de săptămâna precedentă, când au fost raportate 1609 cazuri. Cele mai multe îmbolnăviri au apărut la grupele de vârstă 5-14 ani şi 15-49 ani, fiind semnalate şi 57 de internari, din care 29 la sugari, 0-1 an. În aceeaşi perioadă au fost înregistrate 278 pneumonii, faţă de 265 în săptămâna anterioară, iar cazurile de gripă raportate au fost în număr de 3, faţă de 1 caz în săptămâna anterioară”, informează, miercuri, Direcţia de Sănătate Publică Sibiu.
Şi la Braşov numărul infecţiilor respiratorii înregistrat săptămâna trecută a scăzut faţă de săptămâna anterioară. 
Astfel, au fost înregistrate 1871 cazuri de infecţii, comparativ cu 2201 de cazuri înregistrate în a treia săptămână de supraveghere. Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Braşov, la nivelul judeţului au fost semnalate 2 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 4 de cazuri înregistrate în săptămâna 14-20 octombrie, 1554 cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, comparativ cu 1833 de cazuri în săptămâna anterioară şi 315 cazuri de pneumonii, comparativ cu 364 de cazuri din a treia săptămână de supraveghere. La nivelul judeţului Braşov nu a existat, săptămâna trecută, niciun caz de gripă confirmată de laborator
Medicii recomandă populaţiei respectarea măsurilor de igienă personală: spălarea cu apă şi săpun a mâinilor şi folosirea batistelor de unică folosinţă pentru strănut sau tuse, precum şi un regim de viaţă sănătos, care să includă alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare, acestea fiind aspecte esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi gripă, ţinându-se cont în special de evitarea oricăror aglomeraţii din spaţiile publice. În plus este încurajată utilizarea măştii de protecţie, dacă aglomeraţia nu poate fi evitată.
Populaţia expusă la risc crescut de îmbolnăvire sau complicaţii ale gripei – persoane cu vârsta peste 65 de ani, gravide, copii, persoane imunodeprimate, persoane cu afecţiuni cronice respiratorii sau cardiace – este de asemenea încurajată să se vaccineze antigripal.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.