Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat, marţi, că 80 de companii grupate în şase asocieri de firme au depus oferte pentru licitaţia de construire a Spitalului Regional de Urgenţe de la Iaşi, evaluarea acestora şi încredinţarea urmând să fie finalizate în cel mult trei luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Mihai Chirica a scris pe Facebook, după o întâlnire la Primărie având ca temă construcţia noului spital regional de la Iaşi, că municipalitatea a amenajat drumurile temporare în zonă şi lucrează la studii pentru construirea căilor definitive de acces spre şi în interiorul arealului Spitalului Regional.

Începând cu luna aprilie, o firmă lucrează la organizarea şantierului din zona Moara de Vânt, la excavarea pământului, devierea reţelelor de utilităţi şi amenajarea căilor de acces, suma pentru aceste lucrări fiind de 31,29 milioane de lei.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Potrivit edilului Mihai Chirica, cea mai importantă licitaţie aferentă acestui proiect, care urmăreşte atribuirea pachetului principal de lucrări de construire, furnizarea şi instalarea de echipamente medicale, are o valoare de 2,1 miliarde de lei, cu TVA, circa 436 de milioane de euro.

Până la termenul limită din luna iunie licitaţia a atras şase oferte în care sunt implicate în jur de 80 de companii, grupate în asocieri conduse de Bog’Art SRL Bucureşti, Ness Proiect Europe SRL Ploieşti, Dimex 2000 Company SRL Bistriţa Năsăud şi trei grupuri din Turcia, CCN, Afken şi Yildizlar. Evaluarea ofertelor şi încredinţarea ar trebui finalizate în trei luni.

Noul spital de la Iaşi va avea şapte niveluri (subsol, parter şi cinci etaje), 850 de paturi, 20 de săli de operaţie şi circa 3.000 de angajaţi. Spitalul va gestiona în primul an de funcţionare peste 47.500 de internări continue şi peste 100.000 de urgenţe.

Spitalul Regional de Urgenţă va avea o amprentă la sol de circa 28.000 de metri pătraţi şi o suprafaţă desfăşurată de 149.000 de metri pătraţi. Spitalul va fi dotat cu 9.600 de panouri fotovoltaice, 39.500 de metri pătraţi de spaţii verzi şi 1.500 de locuri de parcare.

Costul total al Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi este estimat la circa 668 de milioane de euro, din fonduri europene, un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii şi de la bugetul de stat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.