Medicul Theodor Lutz, specialist în radiologie intervenţională, care a decis să profeseze în România după 12 ani în care a activat în străinătate, afirmă că ”radiologia intervenţională este medicina viitorului şi are sens să ne specializăm pe asta”. El a explicat, la Medika TV, care crede că sunt cauzele pentru care în România sunt atât de puţini medici specializaţi pe radiologie intervenţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Medicul Theodor Lutz, unul dintre puţinii medici români specializai în radiologie intervenţională, a povestit, miercuri seară, la Medika TV, că încă de la început a muncit cu colegii mai experimentaţi noaptea şi mergea în timpul liber pentru a asista la intervenţii.

”Nu aveam destule cazuri în timpul zilei şi le spuneam colegilor de noapte: sună-mă şi vin! Şi mă sunau şi mă duceam şi uite aşa am învăţat. Şi într-adevăr, multă lume are poate reticenţă faţă de aceste lucruri, dar radiologia intervenţională este medicina viitorului şi are sens să ne specializăm pe asta”, afirmă Theodor Lutz.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Întrebat, la Media Tv, care crede că sunt cauzele pentru care în România sunt atât de puţini medici specializaţi pe radiologie intervenţională, Theodor Lutz a invocat trei posibile motive.

”Primul lucru este legat de faptul că, poate unii dintre ei (medici radiologi – n.r.) nu vor să aibă treabă cu pacientul prea mult. În al doilea rând, este posibil să nu aibă acces la o pregătire aşa bună în spitalele de stat, unde se face rezidenţiatul şi pe locul trei probabil ar fi faptul că radiologii imagişti profită, poate, de această posibilitate de a lucra de acasă în ultimii ani şi din această cauză le vine să greu să schimbe acest confort cu o muncă de spital, la patul pacientului, seara, în gărzi, cu şorţ de zece kilograme pe tine”, a răspuns medicul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.