Medicul Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Bucureşti, a atras atenţia că din cauza caniculei, vârstnicii pot avea simptome de meningite sau encefalite şi pot ajunge la spital în stare gravă. Aceste manifestări au loc deoarece creierul pierde capacitatea de termoreglare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Perioadele de căldură intensă ne cofruntă şi cu  nişte manifestări febrile. Sunt practic pacienţi mai degrabă vârstnici şi care vin la noi cu o patologie asemănătoare unor meningite sau encefalite. Adică febră înaltă, cefalee, poate chiar şi comă, vărsături care nu reprezintă manifestări ale unei boli infecţioase, ci practic tulburări de căldură. În perioadele acestea de căldură foarte mare, persoanele mai puţin puternice, cu comorbidităţi, pot manifesta aceste tulburări de căldură. Practic se pierde capacitatea de  termoreglare. Creierul îşi pierde capacitatea de a regla temperatura corpului  şi dezvoltă manifestări asemănătoare bolilor infecţioase. De fapt nu este o boală infecţioasă, ci cazurile acestea sunt cazuri de hipertermie, asemănătoare unor insolaţii, dar care afectează pacienţii în vârstă”, a declarat Simin Aysel Florescu, miercuri, la Medika TV.

Tratamentul pentru aceste manifestări nu este antibioticul, atrage atenţia medicul.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Modalitatea de tratament nu este un antibiotic, ci încercarea de a reduce temperatura, prin aplicarea unor măsuri de scăderea temperaturii: gheaţă, pături reci”, a spune Florescu.

Simin Aysel Florescu a transmis, în specal vârstnicilor, să evite deplasările în perioade cu temperaturi ridicate şi să se hidrateze.

”Să încerce să evite expunerea directă la temperatură foarte mare, să se hidrateze şi să încerce să reducă temperatura mediului în care locuiesc”, a completat Simin Aysel Florescu.î

Valul de căldură care durează deja de câteva zile se extinde şi se intensifică de la zi la zi. Temperaturile nu scad sub 20 de grade nici pe timpul nopţii, iar ziua ajung la 40 de grade la umbră.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.