Managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” Bucureşti, dr. Simin Aysel Florescu, a atras atenţia că în România rata de vaccinare este foarte mică, puţin peste jumătate dintre români fiind vaccinaţi împotriva unor boli. Simin Aysel Florescu a explicat că unele boli pot fi aduse din zone de conflict sau din Asia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Rata de vaccinare ar trebui să fie la peste 95 la sută şi suntem undeva la o medie de 60-70 la sută. Adică practic  puţin mai mult de jumătate din populaţie este protejată, restul este expusă”, a declarat Simin Aysel Florescu, luni seară, la Medika TV.

De asemenea, Simin Aysel Florescu a subliniat că unele boli pot fi aduse din Asia, de muncitori, sau din zone de conflict.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Prin prezenţa între noi în număr din ce în ce mai mare a muncitorilor veniţi din Asia, care sunt oameni la locul lor, nu e nicio problemă legată de asta, dar ei vin cu flora lor şi începem să avem nişte cazuri de diarei care e clar adus din Asia pentru că în România clar nu a existat până acum.  De exemplu o probabilă prezenţi printre noi a unor refugiaţi din zonele de conflict unde s-au semnalat cazuri de polio, dacă vin în contact cu populaţia locală, fără să ştie, poate declanşa şi la noi focare de boală. Este un lucru extrem de riscant”, a mai spus Simin Aysel Florescu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.