Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) relatează, marţi, cazul unei persoane care, după o amputare totală a membrului superior stâng, primeşte o indemnizaţie de 72 de lei lunar. Organizaţia afirmă că ”această situaţie abuzivă trebuie schimbată”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”În cadrul campaniei «E dreptul meu!», FACIAS a fost sesizată de o persoană cu dizabilitate fizică, care, după o amputare totală a membrului superior stâng, primeşte o indemnizaţie umilitoare de DOAR 72 de lei lunar! Conform Legii 448/2006, persoanele cu handicap mediu primesc această sumă derizorie, reprezentând doar 12% din ISR”, au relatat, marţi, pe pagina de Facebook, reprezentanţii FACIAS.

Potrivit acestora, ”este inacceptabil ca statul să îşi bată joc de cei care suferă deja atât de mult”.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Această situaţie abuzivă trebuie schimbată! Avem nevoie de o reformă legislativă reală pentru a susţine persoanele cu dizabilităţi. Nu mai putem rămâne indiferenţi”, au mai transmis reprezentanţii organizaţiei.

Aceştia distribuie şi datele campaniei ”E dreptul meu” şi anunţă că cei care au nevoie de ajutor pot sesiza organizaţia: ”Trimite detaliile situaţiei prin care ai trecut pe adresa de email edreptulmeu@facias.ro, iar specialiştii FACIAS vor prelua problema”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.