Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, a declarat marţi, la conferinţa de lansare a Comandamentului Litoral 2024 al ANPC, că atunci când autorităţile constată că lucrurile sunt grave şi sunt puse în pericol sănătatea şi viaţa consumatorilor, măsurile sunt imediate. El a menţionat că a fost dată o măsură de prevenţie într-o cameră de hotel unde o mamă cu un copil de doi ani a găsit priza cu firele scoase afară şi a menţionat că în astfel de cazuri nu există consiliere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Radu Oprea a afirmat că autorităţile trebuie să comunice în permanenţă cu mediul de afaceri. 
”Eu cred că ori de câte ori comunici, nu greşeşti, că lucrul acesta trebuie să-l facem ca autorităţi, să comunicăm cu mediul de afaceri să explicăm de fiecare dată, să avem împreună ghidurile despre care am vorbit cu mediul de afaceri că le vom avea pentru că de multe ori am constatat în discuţiile pe care le-am avut cu antreprenorii că sunt întrebări simple la care nu ştiu răspunsul. O întrebare de genul: dacă sunt proprietar de restaurant, pot să-mi pun murăturile proprii? Şi dacă da, ce trebuie să fac? Pentru astfel de întrebări, la care răspunsurile trebuie să fie extrem de simple, avem nevoie de aceste ghiduri de comunicare uşor de înţeles şi de procedură. Sigur, acolo unde constaţi rea-voinţă, unde constaţi că ai fost ai consiliat, ai îndrumat şi lucrurile nu s-au îndreptat, cu certitudine sancţiunile vor fi la locul lor şi mesajul acesta este foarte ferm şi foarte clar, că vom fi intransigenţi peste tot, unde constatăm că este pusă în pericol integritatea viaţa, sănătatea consumatorului din România”, a afirmat Radu Oprea. 
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
El a precizat că măsura este imediată atunci când este vorba să fie pusă în pericol sănătatea sau viaţa consumatorilor. 
”Atunci când constatăm că lucrurile sunt grave, măsurile sunt imediate. Pentru lucruri care pot avea în acel moment impact asupra sănătăţii, integrităţii consumatorului din România, aici nu există consiliere. Aici măsura este imediată. Şi acest lucru trebuie foarte bine înţeles. Am găsit un caz, şi vi-l pot explicita ca să vă fac mai bine înţeles, în care a fost dată o măsură de prevenţie într-o cameră de hotel, unde o mamă cu copil de doi ani, a găsit priza fără capac de protecţie, cu firele scoase afară.
Acolo nu există consiliere. Nu există pentru că integritatea copilului, viaţa lui a fost pusă pericol atunci. Pentru aşa ceva trebuie să fim intrasigenţi, măsurile luate trebuie să fie ferme foarte dure în acel moment, nu mai târziu”, a mai explicat Radu Oprea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.