Protestul antiguvernamental care s-a desfăşurat pentru a treia zi consecutiv în Piaţa Victoriei, s-a închiat, câteva mii de oameni cerând demisia Guvernului. Manifestanţii s-au strâns în faţa sediului Executivului după ora 18.00, unii dintre ei însoţiţi de copii, iar la ora 21.00 au aprins lanternele telefoanelor mobile, au huiduit şi au strigat "Demisia. O parte dintre protestatari au plecat în marş către Parlament. Manifestaţia din Capitală s-a desfăşurat paşnic, iar câţiva oameni au făcut chiar o horă. După ora 22.00, însă, peste 300 de oameni au plecat încolonaţi pe Calea Victoriei, însoţiţi de jandarmi. La scurt timp ei s-au întors, iar un tânăr din coloana de manifestanţi a fost identificat ca fiind una dintre persoanele care au contribuit la violenţele de vineri seară de la mitingul diasporei din Piaţa Victoriei. El a fost scos din mulţime de către jandarmi şi a fost dus la secţia de poliţie. Proteste antiguvernamentale au avut loc duminică seară şi la Iaşi, Sibiu, Cluj sau Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Protestatarii au început să se strângă în faţa sediului Guvernului după ora 18.00. Ei au scandat „Hoţii”, au suflat în vuvuzele şi au agitat steaguri, iar unii dintre ei au venit împreună cu copiii lor.

La ora 21.00, protestatarii au aprins lanternele telefoanelor mobile, au huiduit şi au strigat "Demisia”, iar după ora 22.00, aproximativ 300 de oameni participanţi la mitingul antiguvernamental din faţa Guvernului au plecat în marş către Parlament, pe Calea Victoriei, cu tobe şi vuvuzele. O parte dintre cei rămaşi în Piaţa Victoriei au format o horă.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Protestul s-a desfăşurat paşnic, însă la un moment dat, potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Bucureşti, câţiva manifestanţi le-au atras atenţia forţelor de ordine că în mulţime se află un bărbat care are un comportament suspect. Jandarmii l-au scos din zona protestului pe bărbatul de aproximativ 35 de ani, care a fost dus la secţia de poliţie pentru a fi legimitat şi sancţionat, dacă va fi cazul.

De asemenea, după ora 22.00, peste 300 de oameni au plecat încolonaţi pe Calea Victoriei, însoţiţi de jandarmi, însă la scurt timp ei s-au întors. La întoarcerea coloanei de manifestanţi în faţa Guvernului, un tânăr a fost identificat ca fiind una dintre persoanele care au contribuit la violenţele de vineri seară de la mitingul diasporei din Piaţa Victoriei. El a fost scos din mulţime de către jandarmi şi a fost dus la secţia de poliţie pentru verificări.

Proteste antiguvernamentale au avut loc duminică seară şi la Iaşi, Sibiu, Cluj sau Constanţa.

Aceasta a fost a treia zi consecutiv de proteste.

Zeci de mii de oameni au cerut demisia Guvernului şi sâmbătă. Protestul s-a desfăşurat paşnic, oamenii au scandat "Demisia” şi "Nu vă fie frică, românii se ridică”, au suflat în vuvuzele şi au agitat steaguri, iar unii dintre protestatari au venit cu flori pe care le-au împărţit jandarmilor. Printre cei care au oferit flori forţelor de ordine a fost şi filosoful Mihai Şora. La manifestaţie au participat şi membri PNL, printre care Ludovic Orban. Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, 12 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, două fiind duse la spital, însă fără să fie vorba de agresiuni. Câteva mii de persoane au protestat sâmbătă seară şi în mai multe oraşe din ţară - la Iaşi au ieşit în stradă peste 10.000 de oameni, la Timişoara au fost peste 8.000 de manifestanţi, iar la Sibiu aproximativ 5.000.

Şi vineri, când a fost anunţat un miting anti-guvernamental al românilor din diaspora, au participat zeci de mii de oameni. Au avut loc, însă, incidente extrem de violente pe tot parcursul protestului - unele persoane au forţat gardurile în zona din faţa Guvernului şi au aruncat cu diverse obiecte, în special sticle de plastic, iar scutierii au intervenit cu grenade cu gaze lacrimogene şi cu tunul cu apă.

Înainte de miezul nopţii, jandarmii au intrat în forţă în Piaţa Victoriei, gonind oamenii, deşi mii de persoane protestau în continuare. Doi jandarmi, între care o femeie, au fost prinşi la un moment dat de un grup de persoane violente, care au început să îi lovească. Cei doi jandarmi au fost scoşi de un grup de manifestanţi paşnici, care au făcut scut uman în jurul celor doi şi i-au escortat până la un grup de jandarmi, care nu au intervenit pentru a-şi salva colegii.

Parchetul General a anunţat sâmbătă că procurorii militari s-au sesizat din oficiu şi au înregistrat dosar penal cu privire la modul de intervenţie a jandarmilor şi la incidentele petrecute la manifestaţia din Piaţa Victoriei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.