Aproape 200 de persoane, localnici ai oraşului Băicoi din judeţul Prahova, au participat, duminică după amiază, la un protest autorizat faţă de poluarea produsă o groapă de gunoi operată de o firmă privată. Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova spun că operatorul privat a amestecat deşeuri care nu erau compatibile şi în urma acest fapt se produc emisii de hidrogen sulfurat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Printre protestatari s-a numărat şi primarul oraşului Băicoi, Marius Constantin, reprezentant al ALDE. Acesta a declarat că nu poate decât să fie alături de oameni şi să încerce să le rezolve problemele, precizînd că primăria a făcut mai multe demersuri către autorităţile cu rol în protecţia mediului, dar că acestea „se mişcă cam greu”.

"Am făcut diverse memorii la forurile superioare pentru a lua măsuri în privinţa a ceea ce se întămplă acolo. Din păcate, cred că aceste foruri superioare se mişcă un pic cam greu, pentru că în continuare aerul din cartierul Ţintea este poluat. Din păcate, nu suntem for decizional", a spus edilul.

Marius Constantin admite că şi primăria are în zonă groapă de gunoi scoasă din uz în urmă cu zece ani, care nu a fost ecologizată şi în care încă  se produc gaze din cauza fermentaţiilor.

„Am făcut nenumărate întâlniri la sediul primăriei cu reprezentanţi Asociaţiei Eco-Natura şi cu toate societăţile care-şi desfăşoare activitaea în această zonă, pentru că societatea vizată spune că nu ei sunt singurul poluator din zonă. De aceea, am cerut o întâlnire cu toată lumea şi fiecare să ne asumăm, pentru că din păcate şi Primăria Băicoi are în acea zonă o groapă de deşeuri menajere închisă acum vreo zece ani care nici acum nu este ecologizată” a adăugat edilul.

La rândul său, şeful Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova, Florin Diaconu, a afirmat că măsurătorile făcute în ultimele luni arată că poluarea aerului în zonă a fost una „foarte gravă” şi că aceasta este cauzată de faptul că opratorul depozitului a amestecat deşeuri care nu erau compatibile şi în urma acest fapt se produc emisii de hidrogen sulfurat.

„Având în vedere că societatea din 2015 şi până în iunie nu a mai avut astfel de probleme, am verificat care sunt motivele. Au luat o rampă şi au amestecat deşeuri care nu erau compatibile. Li s-a dat notificare prealabilă care a expirat termenul vineri, vineri Garda a făcut control şi probabil urmează suspendarea pentru că nu s-au luat toate măsurile pentru a nu s emai întâmpla emisii. după această suspendate montăm iarăşi laboratorul, vedem dacă s-au respectat măsurile de a nu mai avea emisii de hidrogen sulfurat în în zona locuită” a spus Diaconu.

Acesta a precizat că din punct de vedere toxicologic Direcţia de Sănătate Publică Prahova are rolul de a  stabili dacă sănătatea populaţiei a fost pusă în pericol.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.