Primăria Capitalei a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre prin care aprobă accesul în sediul instituţiei pentru persoane însoţite de animale de companie, câini şi pisici, indiferent de talie şi de rasă. Proprietarii trebuie să respecte anumite reguli şi sunt responsabili ca animalele lor să nu provoace disconfort celorlalte persoane din instituţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Se aprobă accesul cu animale de companie, câini şi pisici, indiferent de talie şi de rasă, în incinta Primăriei Municipiului Bucureşti şi a instituţiilor de interes local, însoţite de un adult”, cu respectarea condiţiilor prevăzute de Regulamentul privind accesul cu animalele de companie, prevede primul articol al proiectului de hotărâre.
 
Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
Printre regulile impuse este aceea că, în cazul câinilor, aceştia trebuie sa fie în permanenţă ţinuţi în lesă de însoţitor, iar pisicile într-o cuşcă de transport corespunzătoare. Câinii care fac parte din rasele considerate periculoase trebuie să poarte şi botniţă pe toata durata prezenţei în instituţie.
 
Deţinătorii animalelor de companie trebuie să prezinte, la cerere, carnetul de sănătate al animalului, care să ateste că acesta este vaccinat şi deparazitat, animalele trebuie să fie sănătoase, curate şi să nu prezinte semne de boală contagioasă sau paraziţi externi, iar proprietarii sunt obligaţi să se asigure că animalele lor nu cauzează disconfort sau deranj publicului sau personalului instituţiei.
 
”Deţinătorii de animale pot beneficia de castroane cu apă puse la dispoziţie de instituţie, pentru confortul şi bunăstarea animalelor” mai prevede regulamentul.
 
Documentul stabileşte, de asemenea, că deţinătorii de animale au anumite responsabilităţi, inclusiv aceea de a colecta corespunzător deşeurile produse de animale, de a repara orice daune produse de acestea asupra bunurilor instituţiei şi de a răspunde conform legislaţiei în caz de acte de agresiune ale animalelor.
 
”Adoptarea acestui proiect de hotărâre va promova o politică prietenoasă faţă de animale în cadrul instituţiilor publice de interes local, respectând totodată cerinţele legale şi de siguranţă, va contribui la crearea unui mediu urban mai prietenos pentru animalele de companie, va aduce Bucureştiul mai aproape de alte capitale europene în ceea ce priveşte incluziunea animalelor în spaţiile publice şi va creşte gradul de satisfacţie al cetăţenilor posesori de animale de companie”, se arată în referatul de aprobare semnat de primarul general Nicuşor Dan.
 
La intrarea în sediul Primăriei Municipiului Bucureşti şi în sediile instituţiilor publice de interes local va fi afişat, într-un Ioc vizibil, un anunţ care informează publicul că accesul cu animale de companie, respectiv câini şi pisici, este permis. Regulamentul de acces va fi afişat în interiorul instituţiilor şi va fi disponibil şi online, pe site-urile instituţiilor publice.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.