Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au extins urmărirea penală în cazul profesorului de la Colegiul ”Sf. Sava” din Capitală acuzat de viol şi agresiune sexuală asupra unor adolescenţi. Acum, sunt vizate alte două infracţiuni de agresiune sexuală, comise în 2019, asupra unui băiat care avea atunci 14 ani. Procurorii cer înlocuirea măsurii controlului judiciar luată faţă de bărbat cu măsura arestării preventive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, procurorii au dispus extinderea acţiunii penale împotriva unui bărbat în vârstă de 51 de ani, cercetat sub control judiciar pentru viol săvârşit asupra unui minor şi agresiune sexuală săvârşită asupra unui minor, pentru săvârşirea altor două infracţiuni de agresiune sexuală asupra unui minor.

”În data de 16.02.2019, în timp ce se afla la locuinţa sa din mun. Bucureşti, sector 3, şi acorda meditaţii persoanei vătămate – un băiat în vârstă de 14 ani la data respectivă, profitând de poziţia sa de autoritate şi încredere, fiind profesor al persoanei vătămate, inculpatul a luat-o pe aceasta în dormitorul locuinţei, unde a exercitat asupra acesteia acte de natură sexuală, fără permisiunea persoanei vătămate. Cu o altă ocazie, în cursul lunii februarie 2019, în aceleaşi împrejurări, inculpatul a exercitat din nou acte de natură sexuală asupra aceluiaşi minor, fără permisiunea acestuia”, au arătat procurorii.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Joi, aceştia au formulat propunere de înlocuire a măsurii controlului judiciar luată faţă de inculpat, cu măsura arestării preventive, dosarul fiind înaintat la judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri – Biroul Agresiuni Sexuale.

Alte eventuale victime ale profesorului sunt sfătuite să anunţe autorităţile.

În 25 iulie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au pus în mişcare acţiunea penală împotriva bărbatului cercetat pentru viol săvârşit asupra unui minor şi agresiune sexuală asupra unui minor.

Conform anchetatorilor, în 2 iunie 2021, în timp ce se afla într-un apartament situat în Bucureşti, sector 3, ”inculpatul a întreţinut cu persoana vătămată, un băiat în vârstă de 17 ani, un act sexual oral, profitând de poziţia de autoritate şi încredere ce decurgea din calitatea sa de profesor al persoanei vătămate”.

De asemenea, în 17 decembrie 2021, în timp ce se afla într-o locuinţă din Bucureşti, sector 3, inculpatul ”a exercitat acte de natură sexuală asupra persoanei vătămate (un băiat în vârstă de 16 ani), profitând de poziţia de autoritate şi încredere ce decurgea din calitatea sa de profesor al persoanei vătămate”.

Judecătoria Sectorului 3 a respins atunci propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile în cazul profesorului. Instanţa l-a plasat pe bărbatul de 51 de ani sub control, judiciar pentru 60 de zile.

”Respinge ca neîntemeiată propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 3 Bucureşti de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul SPINEANU-DOBROTĂ SORIN-PAUL”, se arăta în minuta instanţei.

Ministerul Educaţiei anunţa că a luat act de informaţiile apărute în spaţiul public privind reţinerea unui cadru didactic de la Colegiul Naţional ”Sfântul Sava” din Capitală, în acelaşi timp şi angajat al Centrului Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE).

Oficialii instituţiei precizau că ”manifestă toleranţă zero faţă de orice abateri de la normele legale, profesionale, de etică şi faţă de orice formă de abuz şi violenţă: fizică, psihologică sau emoţională”.

”Unitatea de învăţământ în care acesta este încadrat va lua toate măsurile necesare, în conformitate cu prevederile Legii învăţământului preuniversitar nr. 198/2023, cu modificările şi completările ulterioare, pentru protejarea interesului superior al copilului. Conform prevederilor art. 209 alin. (6), în cazul în care cadrul didactic este cercetat pentru fapte care constituie infracţiuni incompatibile cu funcţia didactică, pe perioada desfăşurării cercetării penale, acesta nu va desfăşura activităţi didactice cu beneficiarii primari”, transmitea MInsiterul Educaţiei. 

Profesorul de la Colegiul ”Sf. Sava” din Capitală a fost internat, la finalul lunii iulie, în Spitalul de Urgenţă Floreasca, după ce ar fi inghiţit o cantitate mare de medicamente. Poliţia Capitalei anunţa, referitor la acest caz, că a fost sesizată în legătură cu prezenţa la camera de de gardă a unui bărbat în stare gravă ca urmare a unei tentative de suicid şi că face cercetări pentru vătămare corporală din culpă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3. Ulterior, el a fost externat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.