Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, şi viceprimarul USR Ruben Laţcău au fost audiaţi la Poliţia Timiş, ca martori, după ce un angajat al Primăriei, Culiţă Chiş, care ocupa funcţia de director al Direcţiei Tehnice şi-a pierdut postul în urma reorganizării. Primarul şi viceprimarul afirmă că este vorba doar despre o răzbunare din partea angajatului.
Dominic Fritz şi Ruben Laţcău au fost audiaţi, la Poliţie, la începutul acestei săptămâni, în calitate de martori, după ce a fost depusă o plângere penală în care un angajat al Primăriei, Culiţă Chiş, care ocupa funcţia de director al Direcţiei Tehnice şi care şi-a pierdut postul în urma reorganizării organigramei Primăriei Timişoara, reclama că nu se respectă decizia instanţei de suspendare a noii organigrame.
Într-un comunicat de presă, de vineri, semnat atât de primarul Dominic Fritz, cât şi de viceprimarul USR Ruben Laţcău, se arată că este vorba doar despre o răzbunare a lui Culiţă Chiş.
"Un angajat care, în urma reorganizării, şi-ar fi pierdut postul de conducere, este vorba despre domnul Culiţă Chiş, a făcut o plângere penală împotriva noastră, a primarului Dominic Fritz şi a viceprimarului Ruben Laţcău. Unele acuzaţii formulate sunt de-a dreptul halucinante şi se referă la situaţii sau conversaţii care nu au avut loc. Această plângere este de fapt o răzbunare a domnului Culiţă Chiş care s-a făcut remarcat, în poziţia pe care a ocupat-o, de mai multe acţiuni care produc încă efecte negative importante pentru Timişoara, pe care noua administraţie face eforturi să le îndrepte”, transmit cei doi.
Cei doi arată că sunt acuzaţi, în plângerea penală, că nu respectă organigrama, dar că angajatul Culiţă Chiş ocupă în continuare aceeaşi funcţie şi primeşte salariul de director.
"Domnul Culiţă Chiş a ales să ne facă nouă o plângere penală, supărat şi că în urma reorganizării domnia sa şi-ar fi pierdut funcţia şi statutul de atotputernic în Primăria Municipiului Timişoara. Pe scurt, când aperi interesele timişorenilor şi nu ale funcţionarului, eşti acuzat de abuz. Suntem acuzaţi şi că nu respectăm decizia instanţei în privinţa noii organigrame, deşi chiar faptul că dl. Chiş ocupă în continuare aceeaşi funcţie şi primeşte salariul de director este dovadă că această afirmaţie este complet falsă. Instanţa nu a anulat noua organigramă, ci doar a suspendat aplicarea ei cu momentul pronunţării hotărârii judecătoreşti. Schimbările realizate până la pronunţarea acestei hotărâri sunt perfect valabile. Ne aşteptăm ca acest tip de hărţuire şi de abuzare a sistemului penal de către angajaţi care-şi pierd funcţiile de conducere în urma reorganizării sau care au alte supărări să continue. Noi ne vom prezenta de fiecare dată când suntem solicitaţi să dăm explicaţii, în acest caz, în calitate de martori. Menţionăm şi faptul că organele de justiţie sunt obligate să declanşeze cercetarea faptelor acuzate (fapte, nu persoane!) în cazul oricărei plângeri depuse. Nu avem nici cea mai mică emoţie că această plângere nu va duce nicăieri”, mai arată cei doi.
Noua organigramă a Primăriei Timişoara a fost adoptată de Consiliul Local, la începutul lunii august. La scurtă vreme a fost intentat un proces de către cei afectaţi de schimbare, iar Tribunalul Timiş a stabilit că deciziile conducerii municipalităţii legate de comasarea unor direcţii şi mutarea unor oameni de pe o funcţie pe alta să fie suspendate, până la finalizarea procesului. Printre neregulile invocate se numără şi faptul că hotărârea prin care a fost aprobată organigrama nu a fost supusă mai întâi unei dezbateri publice.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.