Prima navă din acest sezon de croaziere va sosi, duminică, în Portul Constanţa, având la bord 143 de turişti străini. În acest an şi-au anunţat sosirea în terminalul de pasageri al Portului Constanţa 21 de nave de croazieră, dintre care două sunt maritime.
Potrivit unui comunicat al Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, nava fluvială River Adagio soseşte, duminică, la ora 13.00, în Portul Constanţa, fiind prima navă de pasageri din acest sezon de croaziere.
Cei 143 de turişti străini care vor sosi la Constanţa vor vizita Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie, Edificiul Roman cu Mozaic, Catedrala Sf. Petru şi Pavel, staţiunea Mamaia. O zi este rezervată unei excursii la Bucureşti.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
River Adagio va părăsi Constanţa în 26 martie.
Sursa citată menţionează că pentru acest an s-au anunţat 21 de nave de croazieră la terminalul de pasageri al Portului Constanţa, dintre care două sunt maritime.
"Se marchează, în acest sezon, o revenire a navelor maritime de pasageri după doi ani de pauză, cauzată de tensiunile geopolitice din zona Mării Negre. În prezent, pentru Portul Constanţa sunt semnale clare că turismul de croazieră se va relansa, nave maritime de pasageri cu capacitate mare anunţându-şi deja escale, pentru următorii 3 ani", se arată în comunicat.
Sursa citată menţionează că, în 2019, compania Aegean a inclus Portul Constanţa pe lista escalelor pentru nava Aegean Odyssey, iar pentru anii 2020 şi 2021, compania Azamara Club Cruises a făcut deja rezervări ferme pentru nava Azamara Journey, după o absenţă de câţiva ani în zonă.
Urmare a întâlnirii, la Constanţa, a Grupului de Lucru pe Marea Neagră din cadrul Asociaţiei MedCruise, un prim rezultat este anunţarea pentru anul 2021 a navei maritime Seven Seas Mariner, care va face o escală de două zile la Constanţa.
Portul Constanţa deţine din 2017 directoratul MedCruise pentru zona Mării Negre şi promovează împreună cu porturile Odessa, Burgas şi Varna relansarea turismului de croazieră în Marea Neagră, afectat în ultimii ani de situaţia geopolitică tensionată.
"Aceasta este o oportunitate deosebită pentru iniţierea şi susţinerea legăturilor directe cu actori importanţi din industria turismului de croazieră, în scopul creării unor noi itinerarii care sa includă Portul Constanţa şi România ca destinaţie turistică”, mai precizează comunicatul Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.