Episcopia Alexandriei şi Teleormanului anunţă, joi, suspendarea din funcţie a preotului paroh plasat în arest la domiciliu pentru delapidare, după ce, timp de peste cinci ani, şi-a însuşit aproape cinci milioane de lei din banii primiţi de la bugetul public pentru parohiile pe care le avea în grijă. De asemenea, preotul va fi judecat de Consistoriului Eparhial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este vorba de un preot din cadrul eparhiei noastre, care, în calitate de administrator al unor locaşuri de cult, ar fi săvârşit faptele menţionate mai sus. Din punct de vedere administrativ-bisericesc, acest preot a fost oprit de la cele sfinte, suspendat din funcţie şi trimis în judecata Consistoriului Eparhial”, anunţă, joi, Episcopia Alexandriei şi Teleormanului, într-un comunicat de presă.

Instituţia precizează că va coopera cu autorităţile judiciare.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Regretăm profund că un slujitor al Bisericii este cercetat într-un dosar penal, asigurăm că vom acorda tot sprijinul autorităţilor competente pentru stabilirea adevărului şi reiterăm faptul că un astfel de caz nu reprezintă modelul slujirii preoţeşti”, au mai transmis reprezentanţii instituţiei citate.

Un preot paroh din judeţul Teleorman a fost reţinut, fiind acuzat de delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. El este suspectat că, timp de peste cinci ani, în mod repetat, şi-a însuşit aproape cinci milioane de lei, fonduri primite de la bugetul public pentru parohiile pe care le avea în grijă, banii fiind folosiţi în interes propriu sau pentru apropiaţi. Ulterior, preotul a fost plasat în arest la domiciliu.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.