Peste jumătate din testele pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 realizate în 24 de ore, de miercuri până joi, în judeţul Prahova sunt pozitive. În condiţiile în care de mai multe zile spitalele din judeţ care asigură îngrijire pentru pacienţii COVID pozitivi nu au locuri libere, autorităţile au decis ca Spitalul Orăşenesc din Vălenii de Munte să devină unitate suport pentru tratarea acestei patologii. Joi au fost raportate două noi focare, unul la Spitalul Municipal Ploieşti şi celălalt la Penitenciarul de femei Târgşor.
Autorităţile din Prahova anunţă că Spitalul Orăşenesc Vălenii de Munte a devenit, începând de joi, unitate suport COVID, punând la dispoziţia pacienţilor cu această patologie 12 paturi.
Decizia a fost luată în condiţiile în care Prahova se află pe locul al doilea în ceea ce priveşte numărul de noi infectări cu SARS-CoV-2, după Capitală, numărul cazurilor zilnice se menţine unul ridicat, iar de mai multe zile în unităţile sanitare din judeţ nu există paturi libere pentru patologia COVID.
Joi, autorităţile au raportat alte două focare active de COVID-19. Unul dintre focare a fost înregistrat la Spital Municipal Schuller din Ploieşti, în secţia Interne unde trei salariaţi şi 5 pacienţi au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Angajaţii au rămas ȋn izolare, la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie, iar pacienţii pozitivi au fost transferaţi pe secţia COVID la Spitalul Judeţean Ploieşti.
Este al doilea focar de COVID depistat la acest spital în mai puţin de o lună. În 21 septembrie, alţi patru angajaţi ai unităţii sanitare erau confirmaţi cu coronavirus.
Un alt focar de infecţie a fost înregistrat la Penitenciarul de Femei Târgşor, unde 4 salariaţi şi 24 de deţinute au fost confirmaţi cu COVID-19. Salariaţii vor rămâne izolaţi la domiciliu, iar deţinutele sunt izolate în centrul de detenţie.
În Prahova, rata de pozitivare a testelor efectuate la suspecţii de COVID-19 este una ridicată, conform raportărilor din ultimele 24 de ore, peste jumătate dintre teste sunt pozitive. Astfel, dintr-un total de 1.699 de teste pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2, dintre care 382 teste RT PCR şi 1.317 teste rapide, 924 de teste au fost pozitive.
Şi numărul deceselor este unul ridicat. În Prahova au murit, de miercuri până joi, 18 pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2: zece femei cu vârste între 66 şi 84 ani şi opt bărbaţi, cu vârste între 51 şi 75 ani, toţi având şi comorbidităţi.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.