Peste 26.500 de persoane au intrat luni în ţară, 19.400 din Ungaria, potrivit datelor transmise, marţi, de către Poliţia de Frontieră. La frontiera româno-ungară, unde s-a înregistrat aglomeraţie mare după ieşirea din starea de urgenţă, sunt deschise 11 puncte de trecere a frontierei şi nu sunt timpi mari de aşteptare.
”În data 01.06.2020, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 44.900 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 18.700 mijloace de transport (dintre care 10.600 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 26.500 persoane cu 9.400 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 18.400 persoane cu 9.300 mijloace de transport”, a transmis, marţi, Poliţia de Frontieră.
Sursa citată a precizat că frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de aproximativ 29.500 de persoane şi 10.700 de mijloace de transport (4.900 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 19.400 de persoane cu 5.200 mijloace de transport.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuinţă de către specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică 11.300 de persoane.
Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: P.T.F. Nădlac I - 3.861 (din care 1.525 pe jos), P.T.F. Borş - 3.075, P.T.F. Nădlac II - 3.048, P.T.F. Petea - 1.181, P.T.F. Vărşand - 49 etc.
”Recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise traficului internaţional la graniţa de vest, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt. Pentru a veni în sprijinul persoanelor care doresc să intre în ţară în această perioadă, tranzitând Ungaria, poliţia de frontieră a realizat o hartă cu itinerariul de deplasare pe care îl pot folosi spre punctele de frontieră deschise la graniţa româno-ungară”, a mai transmis Poliţia de Frontieră.
Instituţia a precizat că formalităţile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.
Potrivit aplicaţiei ”Trafic online” a Poliţiei de Frontieră, marţi dimineaţă, nu sunt la niciun punct de trecere a frontierei timpi de aşteptare mai mari de 30 de minute.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.