Procurorii şi poliţiştii de la Investigarea Criminalităţii Economice care instrumentează dosarul privind sustrageri din hrana pentru copii şi din produsele de curăţenie alocate creşelor din municipiul Ploieşti au stabilit că furturile au avut loc în mod constant din anul 2017 şi până în prezent, iar prejudiciul se ridică la 200.000 de lei. În plus, angajatele creşelor cereau bani de la părinţi pentru ca aceştia să îşi poată înscrie copiii. În dosar sunt cercetate, alături de şefa Centrului de creşe Ploieşti, administratorii tuturor celor şase creşe din oraş, au declarat surse locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
"Din cercetări a reieşit faptul că, începând cu anul 2017 şi până în prezent, 6 persoane având calitatea de administrator a unor instituţii publice şi o persoană având calitatea de director şi-ar fi însuşit produse alimentare destinate preparării hranei copiilor dar şi produse pentru igienizarea spaţiilor unde se desfăşurau activităţile antepreşcolare. De asemenea, în aceeaşi perioadă una din persoanele bănuite ar fi oferit diverse sume de bani în mod repetat cât şi bunuri materiale pentru a nu fi luate măsuri împotriva acestora şi totodată ar fi pretins sume de bani pentru înscrierea copiilor la creşă. În urma percheziţiilor a fost ridicată o cantitate însemnată de bunuri, care a putut fi provenită din activitatea infracţională, dar şi 28.105 euro şi 18.864 de lei. Până la acest moment s-a estimat un prejudiciu de aproximativ 200.000 de lei”, a transmis, miercuri, Poliţia Judeţeană Prahova. 
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Surse din administraţia locală au declarat pentru News.ro că, pe lângă şefa Centrului de Creşe din Ploieşti, Angelica Fodor, în vârstă de 65 de ani, care a fost arestată preventiv în dosar sunt cercetaţi toţi administratorii creşelor din oraş, în număr de şase.
 
Luni, procurorii şi poliţiştii au făcut percheziţii la creşe, dar şi la locuinţele suspecţilor.
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare în formă continuată, luare de mită în formă continuată şi dare de mită în formă continuată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.