Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, la inaugurarea unui proiect în valoare de 26 de milioane de lei la Sanatoriul din Techirghiol, că zonele de recuperare sunt deficitare în România pe toate palierele şi că pacienţii nu au unde să se recupereze după un accident vascular sau unde să facă recuperare ortopedică şi consideră că în aceste zone trebuie îndreptate investiţiile.
Sorina Pintea a fost prezentă, miercuri, la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol, unde a avut loc lansarea proiectului de reabilitare şi modernizare de la Secţia de recuperare psihomotorie a copiilor.
Ministrul Sănătăţii a spus în cadrul unei conferinţe de presă că acesta era un proiect care se impune, precizând că pe zona de recuperare pediatrică sunt încă multe lipsuri.
“Este un proiect care categoric se impunea. Pe zona de recuperare, recuperare pediatrică avem încă multe lipsuri. De aceea cu atât mai necesar era acest proiect în acest moment, proiect destinat copiilor care au probleme neuropsihomotorii. Se pretează şi zona şi se pretează şi personalul care lucrează aici la acest tip de investiţie. De fapt, vreau să spun că acest sanatoriu practic va deveni un sanatoriu etalon pentru România pentru că şi Ministerul Sănătăţii are un program investiţional pentru acest sanatoriu, coroborat cu aceste investiţii în infrastructură”, a spus Sorina Pintea.
Ea a completat spunând că zonele de recuperare sunt deficitare pe toate palierele în ţara noastră şi că trebuie îndreptate investiţiile către acele zone.
“Zonele de recuperare sunt deficitare în România pe toate palierele. Am început timid să înfiinţăm secţii şi compartimente de paliaţie. Ideea este următoarea: pacientul se prezintă în unitatea de primiri urgenţe, care funcţionează, ajunge în spital, care are medici bine plătiţi şi dotaţi, şi spitalele sunt dotate cu aparatură medicală şi după aceea ce facem? Recuperare după accident vascular, recuperare ortopedică, deci sunt mai multe paliere unde avem mari nevoi şi acolo trebuie să îndreptăm investiţiile”, a explicat Ministrul Sănătăţii.
În cadrul proiectului de la Sanatoriul Techirghiol, va fi refăcută baza de tratament şi aceasta va fi dotată cu echipamente medicale actualizare şi cu impact important asupra vindecării copiilor.
De asemenea, cele 180 de paturi vor fi distribuite în încăperi cu respectarea condiţiilor minime de dotare şi suprafaţă şi va fi realizată o legătură între pavilioanele secţiei astfel încât pacienţii şi personalul să nu mai fie nevoiţi să iasă în curte de câte ori au nevoie să ajungă de la un pavilion la altul.
Proiectul de modernizare la Secţia de recuperare neuropsihomotorie a copiilor din cadrul Sanatoriului Balnear Techirghiol aparţine Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice prin Compania Naţională de Investiţii.
Valoarea investiţiei este de aproape 27 de milioane de lei cu TVA, iar durata de execuţie a lucrărilor este de doi ani.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.