Ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Timiş au făcut percheziţii, miercuri dimineaţa, la şase adrese din judeţele Mehedinţi, Gorj şi Timiş, la persoane suspectate că fac parte dintr-o reţea care asigură obţinerea de certificate de vaccinare împotriva COVID-19, fără însă ca beneficiarul să fi fost imunizat, aşa-numita "vaccinare la chiuvetă".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Cercetările au început în urmă cu mai multe luni, când unul dintre cei care a primit de un certificat de vaccinare, fără să fi fost imunizat vreodată, a ajuns în spital în stare gravă.
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Miercuri, poliţiştii au descins la o adresă de lângă Timişoara, la alte trei din Drobeta Turnu Severin şi două din judeţul Gorj.
 
Printre cei ridicaţi pentru audieri se numără şi un medic din judeţul Mehedinţi. Acesta este suspectat că i-a înscris pe doritori în Registrul de vaccinare fără că aceştia să fi fost imunizaţi. Dozele de vaccin erau aruncate în chiuvetă în loc să le fie administrate oamenilor.
 
Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, medicul ar fi realizat câteva zeci "imunizări" false unor oameni din întreaga ţară.
 
Poliţiştii au descins atât la cabinetul medicului, cât şi la locuinţa acestuia din judeţul Mehedinţi.
 
În Timiş, lângă Timişoara, la Giarmata Vii, anchetatorii au percheziţionat locuinţa unui bărbat bănuit că ar face parte din gruparea medicului mehedinţean şi care ar fi ajutat la găsirea unor clienţi care să plătească pentru certificatul verde COVID.
 
"În dosar, se efectuează cercetări cu privire la infracţiunile de fals intelectual, uz de fals, fals informatic şi zădărnicirea combaterii bolilor, constând în aceea că mai multe persoane s-au prezentat pentru a fi internate la spital cu simptomatologie gravă de infectare cu virusul Sars CoV 2 şi au prezentat la internare certificate de vaccinare anti-covid, pentru care există suspiciunea că ar fi false. Ulterior executării percheziţiilor, vor fi puse în executare 8 mandate de aducere”, transmite IPJ Timiş într-un comunicat de presă.
 
Audierile vor fi la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara. Cercetările vizează infracţiuni de fals, uz de fals şi zădărnicirea combaterii bolilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.