Patru imobile din Centrul Vechi încadrate în clasa I de risc seismic sunt în proces de reabilitare, lucrările fiind desfăşurate de societăţile înfiinţate de Primăria Capitalei, respectiv Compania Municipală Consolidări SA şi Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic SA. Costul lucrărilor se ridică la 10 milioane de lei, iar o parte din muncitori au fost angajaţi la târgul de joburi organizat recent de municipalitate, spune PMB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Aceste imobile necesită reabilitare urgentă, întrucât se află în stare avansată de degradare şi pun în pericol siguranţa cetăţenilor. Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc şi Compania Municipală Consolidări SA colaborează pentru ca acestea să fie reabilitate într-un timp cât mai scurt şi repuse în valoare. Prin demararea lucrărilor de consolidare, dorim să oferim exemple de bune practici în ceea ce priveşte consolidarea clădirilor cu risc seismic, pentru a încuraja proprietarii care deţin o astfel de locuinţă să îşi pună imobilele în siguranţă”, susţine primarul Capitalei, Gabriela Firea, în urma unei vizite neanunţate pe şantierul de pe strada Blănari.

Clădirile din Centru aflate în proces de reabilitare sunt cele de pe strada Blănari nr. 2 (subsol + parter + 3 etaje, 1.200 de metri pătraţi), strada Blănari nr. 6 - nr. 8 (subsol, parter şi 3 etaje), strada Blănari nr. 10 (subsol, parter şi 3 etaje).

Potrivit municipalităţii, clădirile se află pe lista imobilelor expertizate tehnic încadrate în clasa I de risc seismic pericol public şi au fost construite în 1870, fiind printre cele mai vechi imobile cuprinse în programul de consolidare al Primăriei Capitalei.

Într-o primă etapă se desfăşoară operaţiunile de organizare de şantier, igienizare şi eliminarea deşeurilor, urmând ca societatea de consolidări să pună în siguranţă elementele arhitecturale şi structurale, apoi să înceapă lucrările de consolidare a structurii de rezistenţă, de refacere a clădirii şi aducere la starea iniţială.

Costul lucrărilor se ridică la 10 milioane de lei plus TVA, reprezentând fonuri din bugetul local.

De asemenea, o parte din muncitori au fost angajaţi la târgul de joburi organizat recent de municipalitate. Primăria Capitalei precizează că oamenii care locuiau în clădirile ce urmează a fi reabilitate au fost mutaţi în cele două blocuri de necesitate aflate în Piaţa Naţiunilor Unite. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.