O navă de comandă şi aprovizionare a Marinei Franceze va face o escală de câteva zile în Portul Constanţa, după ce a participat la un exerciţiu internaţional organizat în Bulgaria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Ambasadei Franţei din România, nava de comandă şi de aprovizionare “Marne” va face o escală în Constanţa, în perioada 21-25 iulie, după ce a participat la un exerciţiu internaţional organizat de marina bulgară (Breeze 18) şi a efectuat o escală de trei zile în Burgas.

“Marne” este o navă care face parte  dintr-o serie de cisterne de aprovizionare de tip A 630 aparţinând Marinei Franceze.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

“Participarea sa la diverse exerciţii desfăşurate în Marea Neagră marchează angajamentul Franţei pentru respectarea libertăţii de navigaţie în toate mările, şi în special în Marea Neagră, în conformitate cu Tratatul de la Montreux. Această prezenţă marchează, de asemenea, solidaritatea Franţei cu aliaţii şi partenerii săi. Activităţi aeriene şi navale sunt desfăşurate în mod frecvent în acest scop”, se arată în comunicat.

Ambasadoarea Franţei în România, Michèle Ramis, a afirmat că după deteriorarea situaţiei în regiune Franţa trimite în mod frecvent în Marea Neagră nave ale Marinei sale pentru a garanta libertatea de circulaţie.

“Convinsă de necesitatea de a asigura libertatea de circulaţie pe toate mările, şi confruntată fiind, în ultimii ani, cu deteriorarea situaţiei în regiune, Franţa trimite în mod frecvent în Marea Neagră, nave ale Marinei sale pentru a garanta această libertate şi pentru a-şi arăta solidaritatea cu aliaţii săi, ceea ce o face să fie una dintre cele mai active marine europene în acest spaţiu. Aceste patrule în Marea Neagră reprezintă ocazia de a lucra cu forţele navale aliate şi mai ales cu Marina Română, ceea ce permite Marinei Franceze să-şi împărtăşească experienţa operaţională foarte bogată şi să dezvolte interoperabilitatea între navele noastre”, a spus Michèle Ramis.

De asemenea, sunt programate, în mod frecvent, escale în Constanţa, principalul punct de sprijin identificat de Marina Franceză în regiune. “Aceste escale sunt folosite şi pentru a desfăşura antrenamente comune cu Marina Română. Ca parte a cooperării internaţionale, nava Marne a participat, de asemenea, înainte de escală, la exerciţiul Breeze 18, organizat de Marina Bulgară cu participarea SNMG2 (Standing Naval Maritime Group 2) al NATO şi al  Marinei Române”, au mai precizat reprezentanţii ambasadei.

Comandantul navei Marne este începând de anul trecut  Ismael Hifdi. El a absolvit Şcoala Navală şi Şcoala Naţională de Petrol şi Motoare.


 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.