Ministrul Natalia Intotero transmite, sâmbătă, de Ziua Internaţională împotriva Exploatării Sexuale şi Traficului Femeilor şi Copiilor, că Ministerul Familiei desfăsoară o Campanie Naţională de informare şi consiliere a tinerilor din sistemul de protecţie cu vârste de peste 17 ani asupra drepturilor pe care le au când vor deveni independenţi arătând că aceşti tineri sunt cele mai vulnerabile posibile victime ale acestui flagel.
”Traficul de fiinţe umane este responsabil pentru multe drame umane, pentru suferinţe devastatoare provocate victimelor, fie ele exploatate prin muncă, sexual sau sub o altă formă. Pot să spun că prin unirea tuturor eforturilor noastre putem face paşi importanţi pentru a preveni şi combate într-un mod eficient acest flagel. Nu avem voie să ne abatem de la această acţiune contracronometru. Victimele exploatării sexuale şi traficului femeilor şi copiilor sunt persoane vulnerabile care au nevoie de protecţia noastră”, spune Natalia Intotero într-o postare pe Facebook.
Ministrul afirmă că ”pentru Ministerul Familiei, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturile Copilului şi Adopţie şi Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse este o prioritate prevenirea cazurilor de trafic şi violenţă”.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Ea menţionează că ”Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse desfasoară în prezent o Campanie Naţională de informare şi consiliere a tinerilor din sistemul de protecţie cu vârste de peste 17 ani, asupra drepturilor pe care le au când vor deveni independenţi.
”Aceşti tineri sunt cele mai vulnerabile posibile victime ale acestui flagel. Ministerul Familiei se implică activ, prin Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati – ANES, pentru prevenirea şi combaterea acestui fenomen grav. Avem o reţea de 42 de locuinţe protejate unde victimele violenţei domestice, împreună cu copiii lor, pot fi ajutate să revină la o viaţă normală. De asemenea, punem la dispoziţia lor Helpline 0800.500.333, o linie telefonică unde pot solicita ajutor non-stop, atât în cazurile de violenţă domestică, cât şi a traficului de persoane”, precizează Intotero.
”Este datoria noastră, a instituţiilor publice, partenerilor guvernamentali şi neguvernamentali, societate civilă şi comunităţi de a ne uni eforturile, de a oferi protecţie şi de a-i ajuta pe supravieţuitori să-şi refacă viaţa, de a nu lăsa în urmă nicio victimă a traficului de persoane”, mai spune Intotero.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.