Ministrul Familiei, Natalia Intotero, anunţă miercuri, la finalul unei întâlniri a grupului interministerial de lucru pe care l-a iniţiat pentru a strânge la aceeaşi masă toţi factorii decizionali care au un cuvânt de spus în politicile derulate de către Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, că împreună cu Agenţia Naţională Antidrog şi Ministerul Educaţiei vor finaliza aplicaţia online de prevenţie a consumului de droguri şi vor organiza evenimente speciale de informare atât în rândul elevilor, cât şi a părinţilor.
”Am avut astăzi o primă întâlnire a grupului interministerial de lucru pe care l-am iniţiat pentru a strânge la aceeaşi masă toţi factorii decizionali care au un cuvânt de spus în politicile derulate de către Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. La finalul discuţiilor constructive, am ajuns la mai multe concluzii ce se vor concretiza în curând”, anunţă ministrul pe Facebook. Natalia Intotero precizează că în perioada 15 septembrie – 15 octombrie 2023 în fiecare judeţ din ţară un număr de 100 de copii instituţionalizaţi sau care au trecut recent prin diverse tragedii vor beneficia de un week-end într-o tabără locală, în care vor avea parte de activităţi de sprijin.
”În curând vom demara în toate judeţele ţării o campanie de informare a adolescenţilor instituţionalizaţi cu vârsta de 17 ani şi a mamelor minore, cu privire la drepturile pe care le au. Până anul 2025 se va extinde în toată ţara proiectul Venus, care presupune monitorizarea agresorilor cu brăţări electronice. Împreună cu Agenţia Naţională Antidrog şi Ministerul Educaţiei vom finaliza aplicaţia online de prevenţie a consumului de droguri. De asemenea, cu sprijinul Colegiului Psihologilor, vor fi organizate evenimente speciale de informare atât în rândul elevilor, cât şi în rândul părinţilor”, anunţă ministrul.
Intotero mai spune că ministerul va elabora ”un proiect pentru sprijinirea copiilor care suferă de autism, tratamentul acestora fiind extrem de costisitor pentru familiile lor”.
”De asemenea, avem în vedere proiecte menite să sprijine familiile monoparentale, dar şi politici care să îi ajute pe copiii a căror părinţi sunt plecaţi în străinătate (consiliere psihologică, ore remediale, participare la tabere). Strategia pentru copii este în curs de avizare, iar Strategia pentru Tineret tocmai si-a încheiat procesul de transparenţă. Cele două documente extrem de importante vor ajunge în curând pe masa Guvernului pentru a fi adoptate”, mai menţionează Intotero.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.