Managerul Spitalului de Oftalmologie din Bucureşti, Monica Pop, urmărită penal de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, după ce ar fi încheiat patru acte adiţionale la un contract de închiriere cu o firmă, spune că are o rezoluţie din partea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) care arată că nu este în incompatibilitate şi că s-a ajuns în această situaţie după ce fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu s-ar fi răzbunat pe ea pentru că l-a contrazis.
"Nu sunt în incompatibilitate, am rezoluţie ANI care arată acest lucru. Este şi la dosar rezoluţia ANI, dar probabil nu au citit dosarul. Vor vedea când vor citi. Spaţiile din unitatea medicală aparţin Primăriei Sectorului 1 şi sunt concesionate pentru 49 de ani, iar în Consiliul de Administraţie al Spitalului este şi un reprezentat al Primăriei, aşa cum este firesc", a declarat, luni, pentru News.ro, Monica Pop.
În plus, potrivit managerului Spitalului de Oftalmologie din Bucureşti, toată această situaţie ar fi rezultatul răzbunării fostului ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu.
"Este doar răzbunarea lui Vlad Voiculescu pentru că mi-am permis să-l contrazic. I-am spus că nu sunt nereguli la spital şi nu are ce să găsească, atunci el a cerut să se găsescă ceva", a mai spus managerul Spitalului de Oftalmologie.
Monica Pop, manager al Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, a fost pusă sub acuzare pentru patru fapte de abuz în serviciu şi conflict de interese, a anunţat, luni, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).
Potrivit procurorilor, Monica Pop a încheiat, în 13 iunie 2003, 25 octombrie 2007, 1 decembrie 2007 şi 29 noiembrie 2012, cu încălcarea legislaţiei primare, patru acte adiţionale la un contract de închiriere ce fusese încheiat anterior cu o societate comercială.
Monica Pop este acuzată şi de conflict de interese pentru că, în 28 noiembrie 2012, la şedinţa Consiliului de Administraţie al Spitalului Clinic de Oftalmologie, a participat la luarea unei decizii privind încheierea unuia dintre actele adiţionale la contractul de închiriere, deşi în perioada 1 martie 2007 - 14 ianuarie 2011 a fost angajată la acea firmă cu contract de muncă cu normă parţială.
Anchetatorii susţin că, fiind vorba de o perioadă de cinci ani ce precede data încheierii documentului, sunt întrunite condiţiile care definesc conflictul de interese.
Managerul Spitalului Clinic de Oftalmologie din Capitală anunţa şi în 1 iunie 2016 că respinge acuzaţiile legate de incompatibilitatea în care s-ar fi aflat, fiind şi angajată a firmei căreia i-a închiriat un spaţiu în spital, ea susţinând că spaţiile din unitatea medicală aparţin primăriei şi sunt concesionate pentru 49 de ani.
"Sunt mai multe spaţii închiriate în spital. Aceste spaţii au fost concesionate de primărie pentru 49 de ani. Este spaţiul primăriei. Este total legal ce am făcut. Este răzbunarea unui jurnalist. Sunt afirmaţii departe de adevăr", a declarat atunci managerul Spitalului de Oftalmologie.
Ea a mai spus că nu înţelege care a fost prejudiciul adus spitalului dacă două ore din timpul său liber a lucrat în privat.
"Când am fost în această situaţie legea permitea. Apoi, avem hotărâre definitivă care atestă că această situaţie ne este favorabilă nouă. Legea prin care directorilor de spitale şi şefilor de secţie le este interzis să lucreze într-un spaţiu privat a fost făcută pentru a lovi într-un manager de spital. Este o lege nedreaptă pentru că ştim că salariile din sistem sunt acelea care sunt. În timpul liber orice director sau şef de secţie poate lucra câteva ore în privat. Dar, după apariţia legii muţi şefi de secţie au plecat de la stat. Care este prejudiciul material adus de un director dacă lucrează în timpul liber şi dă consultaţii în privat?", a mai spus managerul Spitalului de Oftalmologie din Capitală.
Monica Pop, cel mai longeviv director de spital din România, a beneficiat de sprijinul parlamentarului PSD Florian Popa, care s-a numit membru în CA al Spitalului de Oftalmologie şi şeful Comisiei de concurs, ea câştigând astfel concursul de manager şi în 2010 şi în 2014, scriau, în 1 iunie 2016, jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor.
De asemenea, directorul Monica Pop a închiriat firmei Monona, care vinde mâncare, dar şi rame de ochelari, lentile şi cristaline pentru bolnavi, un spaţiu în spital şi a prelungit contractul de patru ori de atunci, iar, în schimb, firma a angajat-o, timp de patru ani, mai susţineau jurnaliştii GSP.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...