Mircea Băsescu a părăsit, luni, Penitenciarul Poarta Albă unde a fost încarcerat pentru trafic de influenţă, după ce Tribunalul Constanţa a decis că poate fi eliberat condiţionat. El a declarat că i-a fost dor de copii, a urcat într-o maşină care-l aştepta şi a plecat.
Mircea Băsescu a spus, la ieşirea din penitenciar, că se simte bine şi că i-a fost dor de copii.
Întrebat cum.se simte după problemele de sănătate a răspuns: ”Foarte bine”.
El şi-a pus geanta într-o maşină care îl aştepta în faţa penitenciarului şi s-a urcat în autoturism, pe scaunul din dreaptă faţă.
El a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor referitoare la cum s-a simţit în penitenciar şi care au fost cele mai grele momente.
De asemenea, nu a răspuns când a fost întrebat dacă l-a contactat pe fratele său, fostul preşedinte Traian Băsescu.
Tribunalul Constanţa a decis, luni, că Mircea Băsescu, condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi aflat la Penitenciarul Poarta Albă, poate fi eliberat condiţionat, decizia magistraţilor fiind definitivă.
Tribunalul a respins astfel contestaţia depusă de procurorii anticorupţie la decizia Judecătoriei Medgidia din 19 iulie, de eliberare condiţionată a fratelui fostului preşedinte Traian Băsescu.
Mircea Băsescu a executat 860 de zile de arest, incluzând perioada de arest la domiciliu, din totalul de 1.461 de zile de închisoare la care a fost condamnat.
Mircea Băsescu a spus în faţa instanţei că are probleme de sănătate, că este nevoit să îşi cumpere medicamentele de care are nevoie şi că alţi condamnaţi cu pedepse mai mari ca a sa au fost puşi deja în libertate, admiţându-li-se cererea de eliberare condiţionată. El a mai spus că nu va fi tentat să săvârşească alte fapte de corupţie după ieşirea din închisoare.
Mircea Băsescu a avut până în prezent trei cereri de eliberare condiţionată, prima fiind depusă în toamna anului trecut.
El a fost condamnat definitiv în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel. Instanţa a păstrat, astfel, decizia dată iniţial de Tribunalul Constanţa, în ianuarie 2016.
În acelaşi dosar, Marian Căpăţână a primit trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenţă. Căpăţână a fost liberat condiţionat la sfârşitul lunii iunie, printr-o decizie a Tribunalului Mehedinţi, după ce, anterior, Judecătoria Drobeta Turnu Severin luase o decizie similară.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.